,
  • BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

​Ağrı'da 27 Mayıs Darbesi tel'in edildi

​Ağrı'da 27 Mayıs Darbesi tel'in edildi
27 Mayıs darbesinin yıl dönümü nedeni ile Ağrı Belediyesi bahçesinde sembolik bir eylem gerçekleştirildi.

 

1960 yılında Başbakan Adnan Menderes ve 2 bakanın idama götüren 27 Mayıs darbesi yıl dönümünde Ağrı Belediye binasının bahçesinde basın açıklaması düzenlendi.

Türkiye tarihinin ilk idam geleneği olan, ilk ve son defa bir başbakanın idam edildiği darbe olarak tarihe kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 tarih oldu.

27 Mayıs, 12 Eylül ve 15 Temmuz darbelerinin yazıldığı pankartlar Belediye bahçesinde kurulan dar ağaçlarına asıldı.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve belediye çalışanları bahçede bir araya geldiler. Çalışanlar üzerinde "halk" yazılı tişörtler giydiler.

Burada bir açıklama yapan Sayan, milli iradenin yassı adada postallar altında çiğnetildiği gün olduğunu belirterek, 27 Mayıs'ın halk iradesinin gasp edildiği gün olduğunun altını çizdi.

​Ağrı'da 27 Mayıs Darbesi tel'in edildi

Son sözü Allah olan…

Sözlerine, "Bu gün; idama götürülürken bile beyefendi terbiyesini bozmayan ve son sözü Allah olan milli ve yerli bir devlet adamının katledilmesinin yıldönümü." cümleleri ile başlayan Sayan, "Bu gün; kendisine darbe olacak diye ikazda bulunan arkadaşının kolundan tutarak pencerenin önüne götürüp, nöbet tutan askerleri göstererek, 'Şu Mehmetçikler başbakanlarının gece 01’e kadar çalıştığını, sabahın 7’sinde tekrar çalışmak için geldiğini görüyorlar. Bunlar mı bana darbe yapacaklar?' diye soracak kadar ordusuna güvenen tertemiz halk iradesinin gasp edildiği gün." ifadelerini kullandı.

"Bugün; milli iradenin ve Anadolu değerlerinin yassı adada postallar altında çiğnetildiği gündür"

Sayan yaptığı konuşmasını şöyle devam etti:

"Bu gün; Cuntanın darbe niyetini gördükten sonra son arzusu Konya’ya Hazreti Mevlana’ya gitme isteği olan Abdülhamid Han'ın yalnızlığını yaşayan vakur, Müslüman bir devlet büyüğümüzün şahsında milletimize prangalar vurulmuş bir günün tarihidir. Bugün; milli iradenin ve Anadolu değerlerinin yassı adada postallar altında çiğnetildiği gündür. Bu gün; sizlere bunları söylerken yassı ada restore edilip demokrasi ve özgürlük adası olarak açılışının yapıldığı gündür."

​Ağrı'da 27 Mayıs Darbesi tel'in edildi

"Darbeleri bugün Ağrı Belediyesinin önünde astık"

Milletin vicdanlarında mahkum ettiği darbeleri idam ettiklerini kaydeden Sayan, "Bugün; 15 Temmuz hain darbe girişimini ayakları altına aldırıp çiğnettiren, cennet mekân Abdülhamit Han’ın hayallerinin elçisi, Menderes ve arkadaşlarının yol arkadaşı halk iradesinin temsilcisi büyük Türkiye’nin Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olarak, hüznü ve gururu aynı anda yaşadığım gündür. Onlar 60 yıl önce milletin adamlarını düzmece mahkemelerinde mahkûm edip astılar. Biz millet olarak vicdanlarımızda mahkum ettiğimiz darbecilerin darbelerini bugün Ağrı belediyesinin önünde astık. Umarım bu yeni darbe heveslilerine ders olur." şeklinde konuştu.

Program belediye çalışanlarının dar ağaçlarının iskemlelerine tekme vurması ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55