,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Ağız ve diş sağlığı ekipmanlarında 100 milyon dolarlık iş hacmi hedefi

Ağız ve diş sağlığı ekipmanlarında 100 milyon dolarlık iş hacmi hedefi
Alanında dünyanın üçüncü büyük fuarı olan 14. İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Malzemeleri Fuarı (CNR IDEX İstanbul), 27-30 Nisan tarihleri arasında CNR Expo Yeşilköy’de düzenlenecek.

Türk dental sektörünün uluslararası tek fuarı olan CNR IDEX İstanbul, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Balkan ve Rusya BDT ülkeleri başta olmak üzere 56 ülkeden gelecek alım heyetlerini ağırlayacak. Fuarda 100 milyon dolarlık iş hacmi hedefleniyor.

 

Türkiye’de ağız ve diş sağlığı ekipmanlarının gelişiminde önemli rol oynayan 14. İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Ekipmanları Fuarı (CNR IDEX İstanbul) 27-30 Nisan tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenecek. Ağız ve diş sağlığında çığır açacak ürünlerin yer alacağı IDEX İstanbul'da dental koltuklardan implant sistemine, robotik cerrahiden ağrısız diş tedavi ürünlerine ve dijital radyografi cihazlarına kadar en yeni teknolojik ürün ve hizmetler sergilenecek. Sektör ihracatını artırmak amacıyla gerçekleştirilecek fuarda, 100 milyon dolarlık iş hacmi hedefleniyor.

 

Sektörün en büyük alım heyeti organizasyonu

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ve Diş Malzemeleri Sanayici ve İş adamları Derneği (DİŞSİAD) iş birliğinde gerçekleştirilecek fuar, Ekonomi Bakanlığının da desteği ile sektörün en büyük alım heyeti organizasyonuna ev sahipliği yapacak, Fuarda, Alım Heyetleri B2B Eşleştirme programı kapsamında Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu, Afrika ve Rusya BDT ülkeleri başta olmak üzere 56 ülkeden gelecek alım heyetleri ağırlanacak. B2B Programı (ikili görüşme) kapsamında fuar katılımcı firmaları ile yurt dışından gelecek alıcılar buluşturulacak.

 

35 ilden, Türk dental sektörü profesyonelleri bir araya gelecek

Uluslararası alanda da ilgiyle takip edilen fuar, Brezilya Sağlık Aletleri Derneği (ABIMO), Pakistan Cerrahi El Aletleri Üreticileri Derneği (SIMAP), Kosova İşadamları Derneği ve Gürcistan İşadamları Derneği’nin de aralarında bulunduğu 150 sektör öncüsü kuruluşun katılımı ile gerçekleştirilecek. IDEX İstanbul'u 35 ilden, diş hastaneleri, diş hekimliği fakülteleri, ağız ve diş sağlığı merkezleri, diş hekimliği odalarını temsilen öğretim görevlileri ve hastane yöneticilerinden oluşan 110 sektör profesyoneli özel davetli olarak ziyaret edecek.

 

Sektör çalışanlarına katkı sunacak seminer ve kongre

Fuar kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun katkılarıyla düzenlenecek Diş Hekimliğinde İnovatif Yaklaşımlar Kongresi’nde ağız ve diş sağlığının çeşitli uygulama alanları ele alınacak. Ayrıca Dental Tribune International (DTI) ve Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İş adamları Derneği (DİŞSİAD) iş birliği ile Dental Tribune Türkiye Sempozyumu düzenlenecek. Fuar boyunca devam edecek kongre ve sempozyumlarda yabancı konuşmacılar da yer alacak. Dr. Nicola Grande’nin ‘Kök Kanal Savaşı’na hazırlanmak, Dr. Giulio Pacolucci’nin ‘görünmeyen estetik operasyonları’ başlıklı oturumlarına ilginin büyük olması bekleniyor. Sektör çalışanlarının gelişimine katkı sunması amacıyla düzenlenen kongreye katılım ücretsiz olacak.

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55