,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C

Afrin'de güvenlik faaliyetleri yürütülüyor

Afrin'de güvenlik faaliyetleri yürütülüyor
TSK ve ÖSO güçlerince kontrolün sağlandığı Afrin şehir merkezinde güvenlik faaliyetleri yürütülüyor.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerince bu sabah kontrolün sağlandığı Afrin şehir merkezinde, uzmanlar tarafından mayın ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla güvenlik faaliyetleri yürütülüyor.

TSK ve ÖSO'nun yürüttüğü Afrin operasyonunun 58'inci gününde Afrin ilçe merkezi ile ilçeye bağlı tüm beldeler, bu sabah saatleri itibarıyla ele geçirilmiş oldu.

TSK'dan Afrin'le ilgili Twitter'dan yapılan açıklamada, Afrin şehir merkezinin TSK ve ÖSO tarafından kontrol altına alındığı belirtildi. Açıklamada, "Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir." ifadesi yer aldı.

ÖSO'ya bağlı güçler bu sabah 05.00 sularında, doğu, batı ve kuzey yönlerinden ilçeye girmeye başladı. Bu sırada küçük çapta bazı çatışmaların yanı sıra PKK/PYD'lilerin döşediği birkaç mayın infilak etti.

TSK ve ÖSO unsurları ilk etapta Eşrefiye, Mahmudiye ve Cemiliye mahalleleri ile gümrük ve elektrik dağıtım binalarını ele geçirdi. İlçede herhangi bir direnişle karşılaşmayan ÖSO ve TSK unsurları, 08.30 sıralarında kontrolü tamamen sağladı.

Kontrolün sağlanmasının ardından, güvenlik faaliyetleri başladı. Bu kapsamda TSK ve ÖSO uzmanları mayın ve el yapımı patlayıcıları (EYP) etkisiz hale getiriyor.

Afrin'den sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerde, binalara Türkiye bayrakları ve ÖSO'nun kullandığı üç yeşil yıldızlı Suriye bayrağının asıldığı görüldü.

Ayrıca, Türkiye'ye ait savaş uçaklarının da Afrin semalarında uçtuğu gözlendi.

TSK'nın Afrin'de dağıttığı bildirilerin ardından Afrin’deki siviller, kentin güneydoğusundan açılan koridorla bölgeyi terk etmeye başlamışlardı. Sivillerin Afrin’den ayrılmasının ardından da TSK ve ÖSO operasyon için harekete geçmişti.

TSK ve ÖSO, Afrin'de Mabetli belde merkezini de PKK/PYD'lilerden aldı. Böylece Afrin ile birlikte tüm belde merkezleri kontrol altına alınmış oldu. Mabetli beldesinin kuzeyi, Cinderes beldesinin batısı ve Şeyh Hadid beldesinin doğusundaki bazı köylere yönelik operasyonların da bugünden itibaren hız kazanması bekleniyor. Afrin bölgesi, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada Afrin'in düşmesinin an meselesi olduğunu söylemişti. Erdoğan'ın konuşmasından saatler sonra Özel Kuvvetler Afrin'e girdi. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55