,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Afrikalı Gazeteciler artık Türkiye’de eğitim görecek!

Afrikalı Gazeteciler artık Türkiye’de eğitim görecek!
21 Ekim-12 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul ve Ankara’da lkelerinin medya/iletişim bölümlerinden mezun olmuş yahut medya kuruluşlarında çalışmakta olan 20 Afrikalı gazetecinin yer alacağı 3 hafta süreli bir medya eğitim programı yapılacağı açıklandı

21 Ekim-12 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilecek Afrika Medya Temsilcileri Eğitimi programında, Afrika ülkelerinde medya alanındaki çalışmaların merkezi konumunda olan ve diğer Afrika ülkelerine kıyasla yapılacak çalışmalar açısından bölgesel etki doğurması ülkelerinin medya/iletişim bölümlerinden mezun olmuş yahut medya kuruluşlarında çalışmakta olan 20 Afrikalı gazetecinin yer alacağı 3 hafta süreli bir medya eğitim programı yapılacaktır.

Programda yeni/eski medya, dijital medya, algı yönetimi dersleri, siyaset ve medya gibi teknik eğitimlerin yer aldığı 3 haftalık sürecek teorik ve pratik temelli eğitimlerin verilmesi planlanmıştır.

Bu proje kapsamında Afrika’daki toplumsal algının şekillenmesinde önemli rol oynayan medya alanında, ülkemizle ilgili gelişmelerin milli menfaatlerimize uygun yayınlarla aktarılmasını ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) garantörlüğünde AFAM, AKEM ve AA partnerliğinde eğitim bazlı desteklenerek özel ve kamu medya kuruluşlarında istihdam edilebilecek insan kaynağının yetiştirilmesini teminen medya alanında eğitim almış yahut çalışmakta olan Afrikalı medya temsilcilerine yönelik medya eğitimleri verilmesi amaçlanmaktadır. Afrika Medya Temsilcileri Eğitimi Programı (AFMED) ile Türkiye ve kıta ülkeleri arasında güçlü köprülerin inşa edilmesinin sağlanarak her iki hedef kitlenin toplumları arasındaki algı ve imajın müspet yönde güçlendirilmesi sağlanacaktır.

İlk ders programında Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren, Esenler Belediye Başkanı Sn. Mehmet Tevfik GÖKSU, AA Haber Akademisi Direktörü Sn. Ümit SÖNMEZ, AFAM Başkanı Eski Büyükelçi Prof. Dr. Sn. Ahmet KAVAS, AFMED Katılımcısı /Afrika Medya temsilcisi, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Sn. Av. Mehmet CENGİZ konuşmacı olarak katılacaklardır.

Tarih : 22.10.2019 - Salı

Adres : Dr.Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi Nenehatun Mahallesi No:4, Kemal Hatipoğlu Caddesi, Esenler/İstanbul

Saat : 10:00

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55