,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Afrika'da 15 Temmuz Şehitleri anısına iftar

Afrika'da 15 Temmuz Şehitleri anısına iftar
İMKANDER Genel Başkan Yardımcısı Ömer Bezirgan, Afrika Uganda'da 15 Temmuz Şehidi Halil Kantarcı anısına iftar yemeği verildiğini söyledi.

İMKANDER tarafından Afrika'da 15 Temmuz Şehitlerinin anısına iftar yemeği verildi.

İMKANDER Genel Başkan Yardımcısı Ömer Bezirgan, Afrika Uganda'da 15 Temmuz Şehidi Halil Kantarcı anısına iftar yemeği verildiğini söyledi.

Ramazan ayı boyunca her gün 15 Temmuz Şehitleri anısına iftar yemeği verildiğini belirten Bezirgan, su kuyuları açılan bölgelere mescit de yaptıklarını hatırlatarak, bölgede yaşayan ailelere ve öğrencilere destek verdiklerini kaydetti.

Bölgede Kur’an-ı Kerim kampanyası da başlattıklarını belirten Bezirgan, "Uganda’da her gün 2 bin 500 kişiye bir medrese ve 4 mescitte aynı anda ailelere yemek veriyoruz. Her bir aileye bir aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde erzak paketleri hazırlayıp, ulaştırıyoruz. Su kuyusu inşa ettiğimiz bölgelerdeki köylerin diğer ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyoruz. Su kuyusu açtığımız yerlerde mescit açarak, sünnet organizasyonları yapıyoruz. Eğitimlerine destek olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Okullarda Kur'an-ı Kerim ihtiyaçları yoğun bir şekilde bulunmaktaydı. 10-15 çocuğa 1 Kur'anı Kerim düşüyordu ama şimdi her çocuğa bir Kur'an-ı Kerim hediyesi Kampanyası başlattık. Ramazan ayı boyunca binlerce Kur’an-ı Kerim dağıttık." şeklinde konuştu.

İslam dünyasının pek çok yerinde yaşanan savaş ve işgaller binlerce çocuğu yetim ve annelerini dul bıraktı. Kendi topraklarından can güvenlikleri kalmadığı için göç etmek zorunda kalan binlerce kişi Türkiye'ye sığınmış durumda. 

İMKANDER, Türkiye'de bulunan başta Kafkasyalı, Orta Asyalı ve Suriyeli muhacirlere yönelik her ay düzenli olarak erzak yardımı ulaştırmaya Ramazan'da da devam ediyor.

İstanbul'da Kafkasyalı ve Orta Asyalı muhacirlerin yoğun bulunduğu Başakşehir Kayaşehir bölgesinde muhacirlere temel gıda maddeleri içeren erzak yardımı dağıtıldı.

Ekipler, muhacirlere erzak paketinin yanı sıra 50 TL'lik alışveriş çeki de hediye etti. Ramazan ayı boyunca, Türkiye'de, Suriye'de ve Afrika'da ihtiyaç sahibi ailelere zekat dağıtımları da nakit olarak yapılıyor. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55