,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Afganistan Dışişleri Bakanlığı: Gerekli görülürse ABD ile yine görüşülür

Afganistan Dışişleri Bakanlığı: Gerekli görülürse ABD ile yine görüşülür
​Afganistan Dışişleri Bakanlığı, gerekirse ABD ile görüşmelerin devam edeceğini açıkladı..

Afganistan Dışişleri Bakanı Amir Han Muttaki liderliğindeki bir Taliban heyeti, hafta sonununda Katar'ın Doha kentinde ABD'li yetkililerle bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin Afganistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Doha'da ABD heyetiyle yapılan iki günlük görüşmenin iyi geçtiği belirtildi.

Açılamada, "Görüşmelerde siyasi konular ayrıntılı olarak tartışıldı. İslam Emirliği, Doha Anlaşmasının tam olarak uygulanmasının sorunları çözmenin en iyi yolu olduğunu bildirdi." denildi.

Açıklamaya göre ABD'li temsilciler, ABD'nin Afganlara insani yardım yapacağını ve diğer insani yardım kuruluşlarının yardım ulaştırması için kolaylıklar sağlayacağını söyledi.

Açıklamada, "İnsani yardımlar, siyasi meselelerle ilişkilendirilmemeli" ifadesine dikkat çekildi.

"ABD yardımının memnuniyetle karşılandığı" belirtilen açıklamada ayrıca Afganistan'ın, "insani yardım sağlanmasında hayırsever gruplarla işbirliği yapacağı ve yabancı uyrukluların ilkeli davranışlarına kolaylık sağlanacağı" ifade edildi.

"Toplantıda ilgili tüm konular hakkında detaylı görüşmeler yapıldı. Diplomatik ilişkilerin daha iyi bir duruma getirilmesi için çaba sarf edilmelidir." Bu toplantıların gerekli görülmesi halinde gelecekte de devam edeceği konusunda mutabık kalınmıştır.

Açıklamada, "Toplantıda ilgili tüm konular hakkında detaylı görüşmeler yapıldı. Diplomatik ilişkileri daha iyi bir duruma getirmek için çaba gösterilmelidir. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmeler, iyi bir anlayış fırsatı olarak değerlendirildi." denilerek bu tür toplantıların gerekirse gelecekte de yapılmaya devam edeceğinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Toplantı, ABD'nin Ağustos sonunda Afganistan'dan çekilmesinden bu yana ABD ile Taliban arasında ilk yüz yüze görüşme oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price ise görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, görüşmelerde ABD heyetinin "güvenlik ve terör endişeleri", "ABD vatandaşları", "diğer yabancı uyruklular" ve "Afgan ortakları için güvenli geçiş" ve ayrıca "insan hakları ve insani yardım" konularının ele alındığını belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55