,
  • BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Afgan kızı Pakistan'dan sınırdışı edildi!

Afgan kızı Pakistan'dan sınırdışı edildi!
Pakistan, National Geographic'in ünlü ikonik yel-şil gözlü 'Afgan kızı'nı sınırdışı ederek Afganistan'a gönderildi.

National Geographic dergisine 1985 yılında kapak olan fotoğrafıyla ünlenen 'Afgan kızı' lakaplı Şerbet Gula, sahte kimlikle Pakistan'da oturma izni almak suçundan ötürü ülkeden sınır dışı edildi. Ülkesi Afganistan'da törenle karşılanan Gula için devlet başkanı Eşref Gani, "O bizim umudumuz" dedi.
Pakistan, National Geographic'in ünlü ikonik yel-şil gözlü 'Afgan kızı'nı sınırdışı ederek Afganistan'a gönderildi. 2014 yılının nisan ayında 'Şerbet Bibi' sahte ismini kullanarakoturma izni aldığı gerekçesiyle iki hafta önce tutuklanan Gula, eşi ve dört çocuğu bu sabah erken saatlerde sınır şehri Peşaver'de Afgan yetkilikere teslim edildi. Gula, 'oturma izni sahteciliği' üzerine iki yıldır soruşturma yürüten Pakistan Federal Araştırma Bürosu (FIA) tarafından Afganistan sınırındaki Peşaver kentinde gözaltına alınmıştı. Afganistan'daki savaş ortamından kaçan binlerce Afgan mülteci benzer yollarla Pakistan'da kalmaya çalışıyor.

EŞREF GANİ'DEN SICAK KARŞILAMA

Afgan yetkililerin eşliğinde Devlet Başkanı Eşref Gani'nin başkent Kabil'deki sarayına gelen 45 yaşındaki Gula burada başkan tarafından sıcak bir seraminiyle karşılandı. Basın mensuplarına açıklama yapan Gani, "Şerbet Gula bizim umudumuzu temsil ediyor. Onu ülkesinde bağrımıza tekrar basacağımıza söz veriyorum. Yıllar boyu süren savaşlar nedeniyle ülkesinden ayrılan 2.5 milyon sığınmacı tekrar bağrımıza dönünceye kadar eksik kalmaya devam edeceğiz" dedi.

YENİ BİR EV VE YAŞAM SÖZÜ VERDİ Gani, 'Afgan kızı' Gula'ya yeni yapılmış bir apartman dairesi sözü de vererek artık ülkesinde güvenli ve saygın bir şekilde yaşayabileceği garantisi verdi. Şerbet Gula, ülkesinde yaşanan savaşlar nedeniyle yıllardır Pakistan'da yaşıyordu.

AVUKATI: TUTUKLANMASI TAMAMEN SİYASİYDİ

'Afgan Kızı'na sınırdışı kararı Öte yandan Şerbet Gula'nın avukatı Neşer Davar, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada Gula'nın yasadışı ikamet nedeniyle tutuklanarak 2 hafta boyunca hapiste tutulması ve 1000 dolara yakın da para cezasına çarptırılamasının siyasi nedenlerle açıklanabileceğini söyledi. Davar, "Şimdiye kadar binlerce kez oturma izni olmadığı için Pakistan'dan sınırdışı edilme vakasıyla karşılaştık. Ancak Gula'ya yapılan muamele hiçbirine yapılmamıştı" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55