,
  • BIST 9524.98
  • Altın 2473.518
  • Dolar 32.472
  • Euro 34.5371
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 25 °C

AFAD'dan Mersin'deki orman yangınına ilişkin açıklama

AFAD'dan Mersin'deki orman yangınına ilişkin açıklama
AFAD, Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesinde dün sabah saatlerinde çıkan orman yangınına müdahale edilmeye devam edildiğini belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Büyükeceli Mahallesinde dün sabah saatlerinde çıkan orman yangınına müdahale çalışmaları Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, itfaiye ve destek illerden toplam 29 helikopter, 11 uçak, 138 arazöz (su tankeri dahil), 15 dozer, 25 TOMA ve 850 personel ile devam edildiğini açıkladı.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Orman Genel Müdürlüğü ile eş güdümlü olarak yangın söndürme çalışmalarının yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bölgedeki çalışmalara destek vermek üzere, Adana ve Niğde İl AFAD’dan birer ekip ile Mobil Koordinasyon Tırı görevlendirildiği bildirildi.

Sağlık Müdürlüğünden; 9 ambulans, 2 UMKE timi ile toplam 37 sağlık personeli görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, yangında etkilenen 24 kişiden 7’sinin tedavilerine hastanelerde devam edildiği kaydedildi.

Gülnar ve Silifke ilçelerinde toplam 184 konut, 2 site, 2 otel, bin 25 vatandaşın tahliye edildiği kaydedilen açıklamada, tahliye olan vatandaşların barınma ihtiyacı için toplamda 843 kişilik barınma tesisi planlaması yapıldığı bildirildi.

Tahliye olan kimi vatandaşlara psikososyal destek hizmeti sunulduğu belirtilen açıklamada, Kızılay tarafından 400 kişilik sıcak yemek, 500 kişilik ikramlık malzeme ve 400 su Büyükeceli Ortaokuluna sevk edildiği, akşam yemeği ve kumanya dağıtımının yapılığı ifade edildi.  

Ayrıca açıklamada, çevre illerden 17 TOMA, 12 arazöz, 9 su tankeri ve 2 dozer yangın bölgesine görevlendirildiği belirtildi.

Sabit ve GSM haberleşme olarak 5 ekip tespit ve ıslah için olay yerinde çalışmalara devam ettiği kaydedilen açıklamada, ekiplerin bölgede güvenli şekilde çalışabilmesi amacıyla tedbiren elektrikler kesildiği, kesintilerden Büyükeceli, Koçaşlı ve Yanışlı mahallelerinde toplam 15 trafo ve 884 abone etkilendiği belirtildi.

Yangın bölgelerinde gerekli tedbirlerin alındığı vurgulanan açıklamada, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği kaydedildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55