,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

AFAD: Personelimiz kendini profesyonelce yetiştiriyor

AFAD: Personelimiz kendini profesyonelce yetiştiriyor
AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, afetlere yönelik yaptıkları eğitim, tatbikat gibi çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Depremlerden birçok konuda ders çıkardıklarını belirten AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, personellerinin kendilerini profesyonelce yetiştirdiklerini söyledi.

Van'da 2011 yılında yaşanan yıkıcı iki depremden birçok konuda ders çıkardıklarını belirten AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, personellerinin kendilerini profesyonelce yetiştirdiklerini söyledi.

"644 vatandaşın hayatını kaybettiği Van depreminde Van AFAD ve diğer kuruluşları, çalışmalar sonucu enkaz altından 252 kişinin kurtarılmasına vesile oldu." diyen Uçar, "Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında 26 yerel düzeydeki hizmet grupları ile kamu kurum kuruluşları ve sendikalarla birlikte bölgesel eğitim ve tatbikatlar düzenliyoruz. Yapılan değişiklikler hakikaten ciddi boyutta. Personelimiz kendini profesyonelce yetiştiriyor. Enkaz alanları yangın alanları ve tırmanma duvarlarıyla ciddi bir alan oluşturduk. Araç gereç konusunda yine hükümetimize minnettarız hakikaten yapılacak yatırımlar en yüksek seviyede yapılmış ve yapılıyor. Kurumsal olarak biz depremden birçok konuda ders çıkardık. İbret aldık, gerekeni yaptık, yapıyoruz ve yapmaya çalışıyoruz." İfadelerini kullandı.

"220 bin vatandaşı afet konusunda bilgilendirdik"

AFAD Van Birlik Müdürü Sadi Ekin, kurum bünyesinde yapılan hizmet içi eğitimlerle personeli hazır hale getirdiklerini anlattı.

Araç ve ekipman konusuna ciddi yatırım yapıldığını da dile getiren Ekin, "Van'da 2011 yılında yaşanan iki ayrı deprem bize tecrübe olarak çok şey kazandırdı. Bugüne kadar il içinde öğrenci, öğretmen, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerden toplam 220 binin üzerinde vatandaşımıza afet bilinci ve afete hazırlık noktasında bilgilendirme yaptık. Afet öncesi, afet sırası ve afet sonrası olması gerekenlerle ilgili 220 bin vatandaşımızı bilgilendirdik." şeklinde konuştu.

Afet eğitimlerinde nüfusa oranla Türkiye'de birinci sırada olduklarını söyleyen Ekin, "Bunun dışında yapmış olduğumuz hizmet içi eğitimlerde, personelin eksiklerini tamamlama noktasında diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde arama ve kurtarma grubu olarak, çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Eksiklerimizi görmek, tecrübe kazanmak adına ileri bir seviyeye ulaştığımızı düşünüyorum. Van'a yakın olan Ağrı, Bitlis, Muş, Hakkâri, Siirt'te meydana gelebilecek afetlere müdahale etme noktasında bu illere de destek sağlıyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55