,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2488.984
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C

Adnan Yıldırım Eximbank Genel Müdürlüğü’ne atandı

Adnan Yıldırım Eximbank Genel Müdürlüğü’ne  atandı
Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, Türkiye’de ihracatçıların en büyük finansman kaynağı Eximbank Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Eximbank Genel Müdürlüğü görevine Adnan Yıldırım’ın atanmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Adnan Yıldırım’ın ihracatçılar için hayati öneme sahip olan Eximbank Genel Müdürlüğü’ne atanmasının Ege Bölgesi ve İzmir için büyük bir şans olduğunu kaydetti.

 

Eximbank kaynaklarının bölgelerin ihracat performansına göre kullandırıldığına işaret eden Ünlütürk, “Ege Bölgesi’nin gerçekte yaptığı ihracat 22 milyar dolar seviyesinde iken, Türkiye’deki kayıt sisteminden dolayı 16-17 milyar dolar seviyesinde görünüyor. Sayın Yıldırım, Ege Bölgesi’nin bu özelliğini çok iyi biliyor. O nedenle bundan sonraki süreçte gerçekleştirdiğimiz ihracata göre Eximbank kredilerinden yararlanabileceğimizi düşünüyoruz. Sayın Yıldırım’ı yeni görevinden dolayı kutluyor, başarılar diliyoruz” dedi.

 

Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ile Egeli ihracatçıların, 2003 yılından bu yana Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanı, Ekonomi Bakanı Yardımcısı ve Ekonomi Başdanışmanı olarak çok verimli bir işbirliği yürüttüklerini anlatan Ünlütürk, Yıldırım’ın Eximbank Genel Müdürlüğü döneminde de bu işbirliğinin artarak devam edeceğine inandıklarını dile getirerek sözlerini noktaladı.

 

Eximbank Genel Müdürlüğü görevine atanan Adnan Yıldırım, 1959 yılında Denizli’de dünyaya geldi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Yıldırım, ABD’de Vanderbilt Üniversitesi’nde Ekonomi Yüksek Lisansı yaptı.

 

1981 -1996 yılları arasında Maliye Bakanlığı’nda çalışan Yıldırım, 1996 yılında Daire Başkanı olarak görev yaparken istifa ederek EGS Grubu’na Mali İşler Koordinatörü olarak geçti. Denizli Serbest Bölgesi Genel Müdürlüğü, İPEKYOLU Vadisi Serbest Bölge Kurucu ve İşletmecisi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü.

 

2003 yılında Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanlığı görevine getirilen Yıldırım, 2006-10 yılları arasında İzmir Ticaret Odası Genel Sekreterliği görevini de sürdürdü. Pamukkale Danışmanlık Ltd. Şti. ve Batı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. firmalarında Kurucu Ortak olarak bulunan Yıldırım, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda Başkanlık Danışmanı, İzmir Ticaret Borsası’nda Yönetim Kurulu Danışmanı, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde Yönetim Kurulu Danışmanı ve İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) Mali Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Evli olan Yıldırım, iki çocuk babası. İngilizce biliyor.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55