,
  • BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Adliyelerde acil işler için yargısal faaliyetler devam ediyor

Adliyelerde acil işler için yargısal faaliyetler devam ediyor
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Adliyesini ziyaret ederek Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirleri inceleyip, görev başındaki personelle bir araya geldi.

 

Ankara Adliyesinde bazı birimleri ziyaret edip personelle sohbet eden Adalet Bakanı Gül, tam kapanma sürecindeki esnek çalışma uygulamasını gözlemledi. Bakan Gül, ziyareti sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımda personele teşekkür etti. Gül “Adliyede kesintisiz adalet hizmetlerini sürdüren arkadaşlarımızı ziyaret ettim. Onların şahsında özveriyle çalışan tüm personelimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Acil işler için yargısal faaliyetler sürdürülüyor

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesince alınan tam kapanma tedbirlerinin yargılama faaliyetleri yönünden değerlendirilmesi amacıyla 27 Nisan’da toplanarak, hali hazırda uygulanmakta olan tedbirlere ek olarak yeni bir takım önlemlerin alınmasını kararlaştırmıştı. Kurul, ayrıca İlk Derece Adli ve İdari Yargı, Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerine tutuklu ve acil işler dışındaki yargısal faaliyetlerin ertelenmesi tavsiyesinde bulunmuştu.

Bakanlık her türlü önlemi aldı

Türkiye genelindeki adliyeler, icra daireleri ve Adalet Bakanlığına bağlı tüm birimlerde 29 Nisan ile 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında bir dizi düzenlemeye gidildi. Adalet Bakanlığı, Covid-19 salgınına yönelik alınan yeni tedbirler kapsamında 17 Mayıs tarihine kadar yapılacak sınav ve mülakatları ileri bir tarihe erteledi.

Personel Genel Müdürlüğü, İcra İşleri Dairesi Başkanlığı ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığınca, Adalet Komisyonu Başkanlıkları ve bağlı birimlere tedbirlerle ilgili yazılar gönderildi. Yazılarda, alınan tedbirlere hassasiyetle uyulması ve kamu hizmetlerinin aksamaması şartıyla asgari sayıda personel (örneğin her mahkeme kaleminde en az bir personel) ile çalışılacak şekilde, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin azami düzeyde uygulanması istendi.

Alınan başlıca önlemler

Adalet Bakanlığınca salgınla mücadele kapsamında hazırlanan Çalışma Esasları Kılavuzundaki tedbirler tüm adalet hizmetlerinde titizlikle uygulanıyor. Adliyelere maskesiz girilemezken, Hayat Eve Sığar (HES) kodu kontrolünden sonra giriş yapılabiliyor. Güvenlik personeli ve ön büro çalışanları, tıbbi maske ve koruyucu gözlük kullanıyor. Ön bürolar mümkün olduğu ölçüde dış mekânlarda konumlandırılırken, yapılan kontrollerde ateşi 38 dereceyi geçenler sağlık kurumuna yönlendiriliyor. Adliyeler düzenli olarak dezenfekte ediliyor ve yeterli sayıda antiseptik bulunduruluyor. Duruşma salonları, kalem odaları ile icra dairelerinde çalışma düzeni 4 metrekareye bir personel düşecek, vatandaşların bulunacakları alanlar ise 10 metrekareye bir kişi bulunacak şekilde düzenlenirken, ortak alanlarda bulunan koltuklar da seyreltildi.

Duruşma, Cumhuriyet savcılıklarına müracaat, icra takibi gibi işlerde sosyal mesafe kuralları uygulanıyor. Adliye içi ile otopsi, olay yeri inceleme, keşif ve icra gibi dışarıda görülen iş ve işlemlerde hâkim, Cumhuriyet savcıları ve tüm personel için önlük, maske, koruyucu gözlük ve eldiven gibi malzemeler hazır bulunduruluyor. Adliyelerde merkezi havalandırma sistemleri yerine ortam havalandırması yapılıyor. UYAP ve SEGBİS kullanımı da yaygınlaştırılıyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55