,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 20 °C

Adıyamanlılar: Kudüs’ün özgürlüğü vahdetle olur

Adıyamanlılar: Kudüs’ün özgürlüğü vahdetle olur
Adıyamanlı vatandaşlar, başta Kudüs olmak üzere işgal altında bulunan Filistin topraklarında yaşananlara duyarsız kalınmaması gerektiğini belirterek, İslam ümmetine birlik çağrısında bulundular.

Siyonistler tarafından işgal edilen Kudüs, özgürlüğüne kavuşmak için İslam ümmetinin birlik olacağı günü bekliyor.

Siyonist işgalcileri İslam beldesi olan Kudüs’ten çıkarmanın yolu, dünya Müslümanlarının bir araya gelerek ortak değerler etrafında birleşmesine bağlı.

Türkiye'de gündemin yoğun bir şekilde seçim çalışmaları kapsamında geçtiğini dile getiren Adıyamanlı vatandaşlar da başta Kudüs olmak üzere işgal altında bulunan Filistin topraklarında yaşananlara duyarsız kalınmaması gerektiğini belirttiler.

Konu ile ilgili İLKHA'ya konuşan vatandaşlar, İslam ümmetine birlik çağrısında bulundular. "Kudüs esaret altında ise bunun nedeni Müslümanların parçalanmışlığıdır." diyen Mahmut Han isimli vatandaş “Müslümanların yeniden bir olması, beraber olması lazım. Müslümanların ortak hareket etmesi gerekir. Gündemimizde şu an için ne siyaset ne de şer güçlerin belirlediği gündemler olmamalıdır. Gündemimizde sadece Kudüs meselesi olmalıdır. Eğer gündemimize Kudüs'ü taşımaz isek Müslümanların şunu iyi anlaması lazım ki Kudüs hiçbir zaman özgür olmayacaktır. Bizler ne zaman kardeşe olursak, birbirimize kenetlenir ve sımsıkı sarılır isek Kudüs o zaman kurtulur inşallah." dedi.

“Kudüs düşerse namazlarımızı dahi rahat kılamayız”

Müslümanlar arasındaki kardeşliğin, Kudüs’ün özgürlüğü için çok önemli bir adım olacağının altını çizen Ahmet Tosun ise “Müslümanlar büyük bir kitleye sahip olmalarına rağmen kendi aralarındaki ihtilaflardan dolayı bir araya gelmiyorlar. Kudüs Müslümanların, ümmetin onurudur. Kudüs elden giderse bizler namazlarımızı dahi evimizde rahat kılamayız. Bundan dolayı tüm Müslümanları, ittihad-ı İslam’a davet ediyorum. Müslümanlar bir araya gelebilirse dünyada hiçbir gücün onlara karşı gelebileceğine inanmıyorum. Müslümanlar İslami bir bilinç ile toplanırsa önlerinde ne israil ne Amerika ne Avrupa ne Rusya durabilir.” ifadelerini kullandı.

Eyüp Küçük ise "Siyasetin gündemi meşgul etmesinden dolayı bugün Kudüs unutulmuş durumdadır. Filistinli kardeşlerimiz halen esaret altındadır. Bizim birlik olup ayağa kalkmamız gerekiyor. Kâfirlere karşı Müslüman kardeşlerimizin yanında olmamız gerekiyor. israilin işgallerine karşı Müslümanların gerekli tepkiyi göstermesi gerekir. Müslümanların artık birlik olma, vahdete sarılma vakti gelmiştir. Müslümanlar birlik olarak bu zulümlere son vermelidir.” ifadelerini kullandı.

“Selahaddin beklemek yersizdir”

"İslam ümmetinin Kudüs konusunda Selahaddinler beklemesi yersizdir. Her bir Müslüman bu konuda kendini sorumlu hissederek gerekli tepkiyi vermelidir." diyen Fatih Demir ise “Kudüs konusunda İslam âleminde bir bananecilik var. Bir miting yapılacağı zaman dahi insanalar ciddi anlamda rağbet göstermiyor. Herkes birilerinin ön ayak olmasını bekliyor. Bu bananecilik bitmedikçe bizler Kudüs konusunda bir adım ileri atamayız. Bizler kendi aramızda vahdeti sağlamalıyız ki siyonistlere gücümüz yetsin. Siyonistler şu an kardeşlerimize zulmediyorlar. Onları katlediyorlar. Bugün eğlence mekânları dolu, camiler boştur. Herkes çevresinde bir Selahaddin’i Eyyubi arıyor. Ben Selahaddin olayım demiyor.” sözlerini sarf etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55