,
  • BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Adıyaman’dan 27 Tır Halep’e yardım

Adıyaman’dan 27 Tır Halep’e yardım
Adıyaman'da Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Adıyaman Otogarında düzenlenen programla gönderildi.

STK'lar ve Adıyaman Belediyesi iş birliğiyle "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında Halep’e 27 TIR yardım malzemesi gönderdi.

Kampanya kapsamında toplanan 175 ton kömür, 72 ton un, 3 bin 40 adet battaniye, bin 305 koli çocuk bezi, 5 bin 940 paket bebe bisküvisi, bin adet yatak, bin adet çarşaf, bin 200 torba bulgur, 10 ton buğday, 750 çift ayakkabı, 70 ton su, 5 bin kıyafet ve 6 ton bakliyatın bulunduğu 27 TIR dolusu yaşam malzemesi okunan dualarla Halep'ten tahliye edilerek İdlib kırsalına getirilen Suriyelilere ulaştırılmak üzere gönderildi.

Programda bir konuşma yapan Adıyaman STK Platformu Başkanı Ali Deniz, "STK'lar olarak  Adıyaman Belediyesi ile başlattığımız ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında desteğiyle yaklaşık bir aylık süreçte gerçekleştirdiğimiz  'Adıyaman’dan Halep’e yol açın'  yardım çalışmamızı bu gün Halep’e yollayacağımız 27 tırla noktalıyoruz. Bu yardım çalışmamızda, ilimizin dört bir yanından yüce gönül sahiplerinin ümmet olma bilinciyle topladıkları toplam 750 bin TL’lik yardım malzemesini Allah’ın izniyle Halepli mazlum kardeşlerimiz buradan dua ile uğurlayacağız." dedi.

Adıyaman’ın her hayırlı işin içerisinde bulunduğunu dile getiren Adıyaman Valisi Abdullah Erin de "Adıyaman bütün güzel işlerin içinde oldu bu güne kadar. 15 Temmuz’da da ne kadar doğru istikamette olduğunu yedisinden yetmişine meydanlara ilk geceden inmek suretiyle gösterdi. Bundan sonra da gösterecek. Adıyaman her hayırlı işin içerisinde bulundu. Suriyeli kardeşlerimizin karşı karşıya kaldığı bu zulme ilk günden itibaren dik durdu. Bugün 27 TIR'ı göndereceğiz ama bugüne kadar yine sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde onlarca TIR daha gönderildi.  Bu yardım tırlarının Suriyeli kardeşlerimizin acılarına bir nebze de olsa derman olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkanı Fadıl Akkuş ise "Yaklaşık bir buçuk ay önce başlattığımız 'Adıyaman’dan Halep’ yol açın' yardım kampanyasının neticesinde 26 TIR yardım malzemesini bugün sizlerin teşrifleriyle dualar eşliğinde uğurlayacağız. Bu tür yardım kampanyaları ya bir doğal afet, açlık felaketi, işgal yahut iki ülkenin birbiriyle savaşı neticesinde mağdur kalan insanlara yönelik olmuştur. Bugün yapmış olduğumuz yardım kampanyası daha farklı. Çünkü yanı başımızda siyasi güç ve ihtiras kabul etmeyen bir topluma her türlü zulmü reva gören;  topla, tüfekle, bombalarla yok edilmeye çalışılan, infaz edilen, aç, açık, ilaçsız bırakılan, 6 asır birlikte yaşadığımız, aynı inancın, aynı tarihin, aynı kültürün mensubu olarak birlikte yaşadığımız, kardeş olduğumuz, akraba olduğumuz Suriye halkına yönelik bir yardım kampanyasıdır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55