,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 19 °C

Adıyaman'da Fransa ve ABD telin edildi

Adıyaman'da Fransa ve ABD telin edildi
ABD’nin, Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Filistin'in başkenti Kudüs'e taşıyacak olması ve 300 Fransız'ın Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisi Adıyaman'da İHH öncülüğünde toplanan İslami STK'lar tarafından telin edildi.

Emperyalist ABD'nin Kudüs kararı ve Fransa'daki Kur'an saldırılarına yönelik tepki amaçlı Adıyaman'da düzenlenen basın açıklamasında, haksızlığa başkaldırmayanların zalimlerden gelen her türlü kötülüğe katlanmak zorunda olduğunu vurgu yapıldı.

Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde toplanan Müslümanlar "kahrolsun İsrail" sloganları eşliğinde basın açıklamasının yapılacağı Demokrasi parkı alanına kadar yürüdüler. İHH Adıyaman Şube başkanı Mamut İzci tarafından okunan basın açıklamasına HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığının yanı sıra bazı siyasi partilerin temsilcileri ile birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

15 Mayıs'ın "Büyük Felaket Nakba’nın 70’inci yıl dönümü olduğunu hatırlatan İzci, "70 yıldan beri siyonistlerin, Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam ettiğini belirten Ergin, "Filistin'e, Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasp edilen Filistinliler, israil zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Filistinliler, kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır Büyük Dönüş Yürüyüşü gerçekleştiriyorlar. İşgalci israil ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor. Olayların başlangıcından bugüne kadar israil askerlerinin kurşunlarıyla ve müdahalesiyle 48 kişi şehit edildi, 8 binin üzerinde kişi de yaralandı." dedi.

İzci, "Bugün 'israilin başkenti Kudüs'tür' diyenler yarın 'Bizans'ın başkenti İstanbul’dur' diyecekler. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Orada ezanların dinmesine izin veremeyiz.  Müslümanım diyen herkes kendi vazifesini yapmak zorunda. Bugün burada ve tüm Türkiye’de Kudüs dostlarıyla birlikte ABD’nin ve israilin bu hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve israilin attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz." diye belirtti.

Eski başbakanlardan Necmeddin Erbakan'ın, "Eğer Amerika israili bu kadar çok seviyorsa gitsin Güney Amerika’da yer versin." sözlerine atıfta bulunan İzci, Müslüman topraklarında siyonist işgalci rejimin yerinin olmadığını vurguladı.

Fransa'da Kur'an-ı Kerim'i hedef olan skandal bildiriyi hatırlatan İzci, şu ifadeleri kullandı: "Söz konusu anlayışa sahip bir grup tarafından hadsiz bir tavırla Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını teklif etme saygısızlığında bulunulmuştur. Bütün Müslümanların istisnasız ortak inancına göre Kur'an-ı Kerim Allah'ın indirdiği son ilahi kitaptır. Bu ilahi kelam, hiçbir harfi değişmeden günümüze kadar gelmiştir, kıyamete kadar da değişmeyecek ve değiştirilemeyecektir. Kur'an-ı Kerim'e göre inancı ne olursa olsun insan hayatı değerlidir, dokunulmazdır, hatta bir insanın haksız yere öldürülmesi bütün insanların öldürülmesi, bir insanın yaşatılması ise bütün insanlığın yaşatılması gibidir. "Bütün bu gerçeklere rağmen münferit ve faili meçhul bir takım olaylar üzerinden algı oluşturarak İslam'a, Müslümanlara ve Kuran-ı Kerim'e iftira edilmesi akla, ilme, tarihe, hakka, hukuka ve vicdana aykırıdır. Bu önyargılı çaba özellikle son zamanlarda Müslümanların temel hak ve hukukunu tehdit eden İslam düşmanlığına hizmet etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bütün Müslümanları incitecek bu tür provakatif eylemleri şiddetle kınıyor ve tüm dünya kamuoyunu daha insaflı ve hakkaniyetli olmaya davet ediyoruz. Haksızlığa başkaldırmayanlar onlardan gelecek her türlü kötülüğe katlanmak zorundadır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55