,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

Adıyaman STK Platformu siyonist işgal rejimini lanetledi

Adıyaman STK Platformu siyonist işgal rejimini lanetledi
Adıyaman STK Platformu Sekreteryası adına açıklama yapan Orhan Uslu işgalci siyonistlerin Filistinlilere mescitte saldırmasını lanetlediklerin belirtti.

Siyonistlerin işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate saldırısını kınayan Adıyaman STK Platformu yaptığı yazılı açıklamada Siyonistlerin barbarlık yaptığını vurguladı.

İbrahim süresinin 42'inci ayeti kerimesiyle başlanan açıklamada Uslu, "Bismillahirrahmanirrahim '(Resûlüm!) Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.' siyonist israil ve haçlı zihniyetli ABD uşakları katliamlarına, zulüm ve baskılarına devam ediyorlar. Mübarek Ramazan’dan bu yana siyonist işgal rejimi Kudüs’ü adeta ablukaya almış ve barbar siyonistlere yer açmak için sindirme politikalarıyla Filistinli kardeşlerimizin evlerini, topraklarını işgal ediyorlar. Adıyaman STK Platformu olarak siyonist işgal rejimini bu kabul edilemez katliamlarından, işgallerden dolayı kınıyor ve şiddetle lanetliyoruz. 'Bir mü’minin diğer mü’min kardeşlerine karşı ilgisi, birbirini bağlayıp destekleyen bir binanın taşları gibidir.' dedi.

"Kudüs esir iken ümmetin kurtuluşundan, izzetinden bahsedilemez"

Selahaddinlerin yolunu gözleyen Kudüs'ün esir iken ümmetin kurtuluşundan, izzetinden bahsedilemeyeceğini belirten Uslu "Filistin toprakları ve Kudüs yetmiş yıla yakındır dünyanın gözleri önünde siyonistlerin işgali altında her türlü zulüm ve vahşeti yaşamaktadır. Filistin’de gün geçmiyor ki katliam ve yıkım haberleri duyulmasın, mukaddes cami ve ibadethanelere vahşi saldırılarda bulunulmasın. Altı oyulan Mescid-i Aksa, bombardıman ve ambargoya tabi tutulan Gazze, tutuklanmaların ve mescidlere saldırıların sürdüğü Batı Şeria, Kudüs ve diğer kentler siyonist israil’in ateşi ve zulmü altında inlemektedir. Filistin ve Kudüs davası İslam ümmetinin ortak davasıdır. Selahaddinlerin yolunu gözleyen Kudüs esir iken ümmetin kurtuluşundan, izzetinden bahsedilemez. Kudüs’ün özgürlüğü sadece Filistin halkının veya Arapların sorunu değil, Türk, Kürd, Arap, Fars ve tüm ümmet olarak hepimizin sorunudur." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar bu durumu artık kabullenmemektedirler"

İşgalci Siyonistlerin yaptığı bu kadar katliam ve saldırıların artık kabul edilemeyeceğini dile getiren Uslu "Müslümanlara ve mukaddesatlarına yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıları durdurmak tüm İslam âleminin asli görevidir. Şu gerçek bilinmelidir ki İslam dünyasının bu tür katliam ve aşağılıklara karşı sabrı tükenmiştir. Müslümanlar bu durumu artık kabullenmemektedirler. 'Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücut gibidirler. Vücudun herhangi bir azası rahatsız olursa, diğer azaları da bu yüzden ateşlenir ve uykusuz kalır.' şeklinde konuştu.

"Adıyaman STK Platformu olarak bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan bu katliamları, baskı ve Mescid-i Aksa baskısını lanetliyor,  tüm Müslüman ve vicdan sahiplerinin Siyonist-haçlı zihniyetine ve zulümlerine karşı durmaya ve tepki göstermeye çağırıyoruz. Dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da başta Filistin olmak üzere İslam dünyasındaki gelişmelerin takipçisi ve Müslümanlar ile dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiyoruz. Üstat Necip Fazıl’ın diliyle diyoruz ki 'Yıkılasın İsrail enkazını göreyim. Sana devlet diyenin yüzüne tüküreyim.' dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55