,
  • BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Adıyaman Sigarayla Savaşan Derneği'nden sigara içenlerden uzak durun çağrısı

Adıyaman Sigarayla Savaşan Derneği'nden sigara içenlerden uzak durun çağrısı
Covid-19 salgınına yakalanma riskinin sigara içen insanlarda 14 kat daha fazla olduğunu dile getiren Adıyaman Sigarayla Savaşan Derneği Başkanı Emin Yağımlı, bu süreçte sigara içenlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Yıllardır sigarayla mücadele ettikleri belirten Yağımlı, eskiden sigaranın zararı 40 ile 50 yılda tespit edilebildiğini belirtti.

Yağımlı, "Adıyaman Sigarayla Savaşan Derneği olarak yıllardır devam ettirdiğimiz mücadelemize bugün bir başkasını eklemek istiyorum. Özellikle dünyayı kasıp kavuran ve dolasıyla ülkemizde de birçok zararı görünen Covid-19 sebebiyle sigaranın zararı daha çok anlaşılmaktadır. İnsanlar sigaranın zararını daha çok anlamaktadırlar. Sigaranın vücuda olan zararı bir kenara, ülkeye olan zararı daha da fazla olduğu için vermiş olduğu tahribatın haddi hesabı yoktur. Eskiden sigaranın zararı 40 ile 50 yılda tespit edilirdi. Şimdi sigara içenlerin üzerinde 5 ile 10 yıl içerisinde acı bir şekilde göstermektedir." dedi.

"İnsanların sigaradan daha çabuk hastalanabilmesini bu firmalar hesap etmektedirler"

Bazı ilaç firmalarının daha fazla ilaç satabilmek için sigarayı el altından teşvik ettiklerini dile getiren Yağımlı "Sigara, özellikle ilaç firmalarıyla entegre çalışıldığı için insanların daha çok zarar görmesi ve dolayısıyla ilaç firmalarından daha çok ilaç satabilmek için bazı gizli güçlerin el altında yaptığı büyük bir tahribatın adıdır. İnsanın sigaradan daha çabuk nasıl hastalanabilmesini bu firmalar hesap etmektedirler. Ona göre çalışmalar yapmaktadırlar. İçerisinde bulunduğumuz en kritik günlerden olan Covid-19'un dünyayı sarıp sarmaladığı bugünlerde, buradan ilan ediyorum, sigaradan uzak durun, insanların sigaradan uzak durması lazım, içmeyenlerinde içenlerden uzak durması lazım. Çünkü Covid-19'un ilk yerleştiği yer insanoğlunun boğazı, sonrada ciğeridir. Akciğere indiği zaman sigara içenlerin zaten akciğer hastalığı var. Covid-19, akciğere indiği zaman akciğer hastalığını 14 kat arttırıyor. Bundan dolayı akciğer hastalığı olan insanların yani sigara içenlerin Covid-19'dan daha korunmaları gerekir." ifadelerini kullandı.

"Covid-19'dan korunmak için açıkta sigara içmeyin"

Sigara içenlere seslenen Yağımlı, şu tavsiyelerde bulundu:

"Allah rızası için siz sigara içiyorsunuz ama içmeyenlerin suçu nedir? Hiç olmazsa maskenizi takın, bu Covid-19'dan korunmak için açıktan sigara içmeyin. İzmaritlerinizi caddelere, sokaklara atmayanız, sağı solu kirletmeyin. Covid-19'un en çok yayılmasının sebebi pisliktir, temiz olmayışımızdır. Bu pisliğin başında da içerisinde 4 bin zehir bulunan sigaranın kendisi ve sigara izmaritlerinin çevreye atılması, bırakılmasıdır. Buradan bütün insanlara, bütün dinleyicilere sesleniyorum. Sigara içmeyenlere göre 14 kat daha fazla zarar veren, riski meydana getiren sigara içenlerin biraz daha dikkatli olması gerekir. Ey sigara içmeyenler! Lütfen sigara içenlerden uzak durun. Covid-19 sebebiyle çevrenizdeki sigara içenleri uyarın, içirtmeyin. Çünkü ağızlarındaki mikrobu sigaranın dumanıyla karşıdaki insanların tarafına gitmektedir. Bir an evvel Covid-19'un yayılmasına sebep oluyorlar. Sigara içenler lütfen bu süreçte biraz daha topluma, kişilere, insanlara saygılı olmaya davet ediyorum. Ve sigara içenlerin bir diğer dezavantajları ellerine aldığı sigarayı yüzlerce defa dudaklarına götürdükleri için eline mikrop varsa dudağa dudaktan da boğaza bulaşma yoluyla mikrobun daha hızlı yayılmasına sebep oluyor. Bir an evvel insanları hasta etmeyi sağlamaktadır. Bundan dolayı bu kritik süreçte insanımıza çağrı yapıyorum. Sigara içmeyenler, lütfen sigara içenlerden uzak durun; sigara içenler, sigara içmeyi lütfen bırakın." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55