,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Adana'da Umut Kervanı Vakfı 2. Bölge istişare toplantısı yapıldı

Adana'da Umut Kervanı Vakfı 2. Bölge istişare toplantısı yapıldı
Umut Kervanı Vakfı Adana Temsilciliği’nin ev sahipliğinde yapılan istişare toplantısında, Ramazan ayında yapılan çalışmaların değerlendirmesi yapılırken, Kurban Bayramı’nda alınacak sağlık tedbirleri konuşuldu.

Türkiye geneli temsilciliklerinin bulunduğu her ilde İslami ve insani faaliyetlerine devam eden Umut Kervanı Vakıf, pandemi sürecinde, toplum sağlığının öncelenmesi amacıyla, bölge toplantıları düzeliyor.

Tekir yaylasında toplantı düzenleyen Umut Kervanı Vakfı 2. Bölge Koordinatörlüğü, alınmış ve alınacak sağlık tedbirlerini üyeleriyle istişare etti.

Umut Kervanı 2. Bölge Koordinatörlüğü, Adana, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Kayseri ve Adıyaman illerindeki Vakıf temsilcilerini bünyesinde bulunduruyor.

Vakfın, Türkiye'de var olan diğer bölge koordinatörlükleri gibi 2. Bölgede de sağlık kurallarına uyulduğunu ifade eden Umut Kervanı Vakfı 2. Bölge Koordinatörü Seyfettin Gündüz, vakıf yetkililerinin özveriyle çalıştığını belirtti.

Tüm dünyanın can derdine düştüğü pandemi sürecinde Vakıf olarak, ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlara ara vermediklerini vurgulayan Gündüz, yapılan toplantı vesilesiyle Vakıf bünyesinde özveriyle çalışan tüm dava kardeşlerine teşekkür etti.

Halkın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarına titizlikle devam edeceklerini ifade eden Gündüz,” Yapılan toplantımızda kurban kesim alanlarında, kurban eti dağıtım noktalarımızda, mazlum halkımıza yardımlarımızı en titiz ve dikkatli bir şekilde ulaştırmak için, sosyal mesafenin, maske kullanımının ve hijyenin önemine vurgu yaptık. İçişleri Bakanlığımızın ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın açıkladığı tedbir ve kurallar kapsamında çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

“Kurbanlarımızı kesmek için acele etmeyelim”

Kurban kesim alanlarının, tozun ve kurban kanlarının olduğu mekânlar olduğunu hatırlatan Gündüz,    “Bu sebeple sosyal mesafe kuralını ihlal etmemek için, hayırseverlerimiz ve kurban kesecek kardeşlerimiz ilk gün kesim yapmak için acele etmesinler. Kurban Bayramının devam ettiği 3 gün boyunca kurbanlarımızı kesebiliriz. İlk gün kesim ya da kurbanlık alışverişi için yığılma olursa sağlığımız için doğru olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Salgın sürecinin devam ettiği günlerde Kurban Bayramının ihya edileceğini aktaran Gündüz,” Hayırseverlere, yetim ve muhtaç aileleri daha fazla düşünmeleri gerektiği tavsiyesinde bulunuyoruz. Sadece kendimizi değil, muhacir kardeşlerimizi de düşünmeliyiz. Vakıf olarak şiarımız; canımızı ve malımızı uğruna feda edebileceğimiz Hazreti Muhammed’in (Sallahu Aleyhi Vesellem), ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisidir.” dedi.

“Yasin Börü ve arkadaşlarının fedakârlığını unutmamak gerekir”

Toplumu ifsat etmek üzere örgütlenen PKK’nin eli kanlı yamyamları tarafından Kurban Bayramı’nda şehit edilen Yasin Börü ve dava arkadaşlarının, Umut Kervanı Vakfı gönüllülerinden olduğunu belirten Gündüz,” Bu konuda özellikle genç kardeşlerimizin hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağını biliyoruz. Bu konuda gençlerimizin hayır çalışmalarında aktif olacağını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Gündüz konuşmalarına şöyle devam etti:

“İçerisinde bulunmuş olduğumuz hayır çalışmalarında gayret gösteren gençlerimiz, ileriki yaşlarında bu hayırlı ortamın etkisinde kalacaklardır. Kurban Bayramı’nda şehit olan yiğit kardeşlerimiz, İslami yolda hayır çalışmaları yaparken, karanlık bir güruh tarafından şehit edildi. Biz inanıyoruz ve ümit varız ki iyilik kazanacak, hak dava batıla galip gelecektir.”

Umut Kervanı yetkilileri daha sonra Karboğazı bölgesinde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55