,
  • BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Adana'da polis şiddeti tepki çekti

Adana'da polis şiddeti tepki çekti
Adana'da Furkan Vakfı'nın düzenlediği protestolarda polisin, aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu göstericilere copla ve plastik mermiyle müdahalesi tepki çekti.

Adana'da Furkan Vakfı, tutuklu yargılanan mensupları için yürüyüş ve basın açıklaması düzenlemek istedi.

Polis, toplanan kalabalığa müdahale ederek kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Göstericilere cop, biber gazı ve plastik mermilerle müdahale eden polisin bu tavrı büyük tepki çekti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde başörtülü kadınlara da polisin coplarla vurduğu görüldü. Polis müdahalesinde bazı göstericilerin yaralandığı belirtildi.

Sosyal medya kullanıcıları, polisin orantısız güç ve şiddet kullanmasının hukuksuz olduğuna dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırdı.

HÜDA PAR yetkililerinden tepki

Polis şiddetine HÜDA PAR'ın yetkilileri de tepki gösterdi. HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adana'da polisin  kadınlara karşı uyguladığı şiddet kabul edilemez. Yapılanların hiçbir izahı yoktur. Bu uygulamayı yapanlar derhal açığa alınmalı,  haklarında yasal işlem başlatılmalı ve meslekten çıkarılmalıdır. Bu ruh haline sahip olanlar güvenlik görevlisi olamazlar." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mahmut Şahin ise "Adana’da polisin Furkan Vakfı gönüllülerine yaptığı müdahale, hak ihlalinin ötesinde açık bir vahşettir, vatandaşa sokak ortasında işkence etmektir ve asla kabul edilemez. Sorumlu olan tüm amir ve memurlar, etkin bir soruşturmaya tabi tutulmalı ve cezalandırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Avukat Serkan Ramanlı da "Adana Emniyeti’nin orantısız ve ölçüsüz müdahalesi kabul edilemez. Sorumlular hakkında derhal adli ve idari soruşturma başlatılmalı ve böylesi uygulamaların tekrarına izin verilmemelidir." dedi.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Adana'da yaşanan olaylarda sebep her ne olursa olsun yapılan insanlık dışı müdahaleyi şiddetle kınıyoruz. Özellikle savunmasız kadınlara cop ve plastik mermiler ile müdahale kabul edilemez bir tavırdır. Failler biran önce hesap vermelidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55