,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Adana'da “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans düzenlendi

Adana'da “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans düzenlendi
Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Adana İl Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta, insanlığın bugün her zamankinden daha fazla Hazreti Muhammed’e ihtiyacı olduğu vurgulandı.

 

Ramazanoğlu Camii Konferans Salonunda düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte açılış konuşmasını İl Müftüsü Mehmet Taşçı gerçekleştirdi.

“Hayatı boyunca yalana bulaşmamış bir insandan daha güzel örnek olabilir mi?”

Adana'da “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans düzenlendi

İl Müftüsü Mehmet Taşçı

Müftü Taşçı, “Hayatı boyunca yalana bulaşmamış bir insandan daha güzel örnek olabilir mi? Haramların dünyamızın semasına çöreklendiği karattığı bir dünyada son nefesine kadar harama bulaşmamış bir insanı anmaktan daha güzel ne olabilir? Riyanın kibrin kol gezdiği bir dünyada adeta tevazuda toprak misali olan o güzel insanı anmaktan daha güzel ne olabilir. Hangi özelliklerini, hangi güzelliklerini sayalım. Saymakla bitmez. O'nu en güzel özetleyen inanan inanmayan, O'nu her görenin ilk cümlesi: "Bu yüzün sahibi yalan konuşmaz" Ve O'na bugün daha fazla ihtiyacımız var. Rabbim son nefesimize kadar bizi güzeller güzeli Efendimiz’in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) yolundan ayırmasın O’nun sünnetinden mahrum eylemesin. Başta bizleri, çocuğumuzu çoluğumuzu, sevdiklerimizi, her birimizi, onun ahlakıyla ahlaklandırsın. Edebiyle edeplendirsin, biran bile O'nun muhabbetinden bizi beri koymasın.” dedi

“Bir Müslümanın toplantısı da nikahı da nişanı da camide yapılabilir”

Vali Dr. Süleyman Elban ise “Camilerimizi hayatımızın ve şehrin kalbine yerleştirirken aynı zamanda camilerimizi o merkeze yakışır bir şekilde kullanmamız gerekir. Yani camilerimizi sürekli yaşayan mekanlar haline getirerek kullanmalıyız. Bir Müslümanın toplantısı da nikahı da nişanı da camide yapılabilir. Böylelikle camilerimizi hayatımızın merkezine yerleştirmiş oluruz.” diye konuştu.

“İnançsız bir insan huzurlu bir hayat yaşayamaz”

Adana'da “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans düzenlendi

Prof. Dr. Ali Akpınar

Sinevizyon gösterisinin gerçekleştirildiği programda Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akpınar konuşmasında; “Dünyaya cami sloganı olan ezan ve kametle geldik; dünyadan ayrılırken yolumuz yine camiden geçecek. Biz dünyaya ezanla geldik. Bu dünyadan giderken dua niyetine üzerimize namaz kılınır. Hayat işte bu iki namaz arasında. İnsan ibadetsiz ve mabedsiz olamaz. İnançsız bir insan huzurlu bir hayat yaşayamaz. Mabetler Rabbimiz ile bizim bağlantımızı diri tutan, canlı tutan bunun yerlerdir. Onun için mabedsiz, mescitsiz olmaz” şeklinde konuştu.

Program “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere hediye ve gül takdimi ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55