,
  • BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Adalet Bakanı Gül: Haklar bir lütuf değil

Adalet Bakanı Gül: Haklar bir lütuf değil
Batman'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri ile yemekte bir araya gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hakların lütuf olmadığını belirterek, "Haklar doğuştan gelen temel bir özgürlük alanıdır." dedi.

​Hakların bir lütuf olmadığını belirten Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Haklar doğuştan gelen temel bir özgürlük alanıdır. Bu özgürlük alanının korunmasının da devletin temel vazifesi olduğu bilincindeyiz." diye konuştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri ile yemekte bir araya geldi. Gül, burada yaptığı konuşmada, hakların lütuf olmadığını belirterek, "Haklar doğuştan gelen temel bir özgürlük alanıdır. Bu özgürlük alanının korunmasının da devletin temel vazifesi olduğu bilincindeyiz." dedi.

Konuşmasının başında üç aylara girmenin sevincini yaşadıklarını belirten Gül, üç ayların tüm İslam âlemine sevgi, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni etti.

Batman'ın gelişmeye müsait bir il olduğuna işaret eden Gül, "Batman bölgemizde esasen müteşebbis ruhunun çok güçlü olduğu ve gelişmeye en müsait illerimizden birisidir. Batman'ı kendi haline, baş başa bıraksak, Batman'ı gerçek anlamda iradesiyle, Batman'ın huzur ve bu istikrarını korursak inanıyorum ki Batman alıp başını gidecek." dedi. 

"Hepimiz birinci sınıf vatandaşız"

Her vatandaşın birinci sınıf olduğunu vurgulayan Gül, "Batman'ın en ücra köşesindeki Ayşe teyze, en merkezindeki Ahmet amca, iş adamı da, işçisi de, işsizi de, genci de, yaşlısı da; Edirne'deki kardeşimiz de bizim için aynı millettir. Biz milleti aynı sevinç, üzüntüyle beraber paylaşan bir etnik kavram, bir bölge olarak görmüyoruz. Millet dediğimiz bu coğrafyada 780 bin kilometre karelik toprak vatanı parçasında ister köyünde, ister şehrinde, ister Edirne'de, ister Batman'da, ister İzmir'de, ister Van'da bu ülkede bugün doğduysa birinci sınıf vatandaştır. Edirne'dekinin Van'dakine, Van'dakinin Edirne'dekine üstünlüğü yoktur. Hepimiz bir tarağın dişleri gibi eşitiz, hepimiz birinci sınıf vatandaşız. Batman'da birinci sınıf, İzmir'de birinci sınıftır." ifadelerini kullandı.

"Devletin var olma sebebi insanları güçten korumaktır"

Konuşmasının devamında Gül, şunları söyledi: "Hiçbir bölge, hiçbir etnik aidiyet, hiçbir ekonomik güç bir başkasının önüne geçemez. Hepimiz aynı milletin parçalarıyız. Hakların bir lütuf değil insan olmaktan, doğuştan gelen temel bir özgürlük alanı olduğuna inanıyoruz. Bu özgürlük alanının haklarının korunmasının da devletin temel vazifesi olduğu bilincindeyiz. Devlet bunun için vardır. Devletin var olma sebebi insanları güçten korumaktır."(İLKHA)









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55