,
  • BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Adalet Bakanı Bozdağ: Eski Türkiye muhaldir

Adalet Bakanı Bozdağ: Eski Türkiye muhaldir
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bursa'da yaptığı konuşmada mevcut sistemin, kriz, arıza ve darbeler ürettiğini söyledi.

Anadolu Öğrenci Birliği üyeleriyle Bursa'da bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimi, mevcut sistem ve Avrupa ülkelerinin son dönemdeki tutumlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz'u hatırlatarak bunun sadece darbe olmadığını söyleyen Bozdağ, 15 Temmuz'un dinde reform yapılarak Kur'an ve sünnetin FETÖ eliyle tahrip edilme tehdidi olduğunu ifade etti.

Bozdağ, "15 Temmuz 2016 hain ve kanlı darbe teşebbüsünden sonra Türkiye'de sistem tartışmalarına bir nokta koyma gündeme geldi. Bunun üzerinde özellikle durmamız lazım. Neden Sayın Bahçeli 15 Temmuz'dan sonra yeni sistemin yapılabileceğinin sinyalini verdi? Çünkü 15 Temmuz bizim ülke ve millet olarak atlattığımız büyük bir badiredir, büyük bir tehlike ve tehdittir. Sadece darbe tehlikesi tehdidi değil, işgal tehlikesi ve tehdidi. İç savaş tehlikesi ve tehdidi. Türkiye'nin bölünme tehlikesi ve tehdidi. Dinde reform yapılarak Kur'an ve sünnetin Fetullahçı Terör Örgütü eliyle tahrip edilmesi tehdidi ve ülkenin ekonomisinin çökmesi tehdidi, Sivas Kongresi'nde reddedilen mandanın bir terör örgütü eliyle yeniden Türkiye'ye getirilmesi tehdidi ve tehlikesi ve pek çok badireyi hep beraber atlattık. Türkiye'nin yeniden böyle badirelerle karşılaşmaması gerekir." dedi.

"Sistem kriz arıza darbe üretiyor"

Mevcut sistemin darbeler ürettiğini aktaran Bekir Bozdağ, "Baktığınızda 67 yılda Türkiye 3 tane darbe, 3 tane muhtıra yaşamış. Sistem, kriz, arıza, darbe üretiyor. Türkiye'nin sürekli, kriz, arıza, darbe, muhtıra üreten, 10 yılda bir milletin iradesine, boyunduruk koyan bu düzeni, hükümet sistemini değiştirmesi şarttır. Bizim büyük bir Türkiye rüyamız varsa 10 yılda bir kıyamet kopan bir Türkiye'de gerçekleştirme şansımız yoktur. Onun için darbelere, krizlere, kaoslara karşı etkin mekanizmaları olan ve bunları adeta imkânsızlaştıran bir sistemi hep beraber hayata geçirmeye çalışacağız." değerlendirmesini yaptı.

"Eğer biz istikrarı bu bölgede hâkim kılamazsak hiçbirimiz güven içinde olamayız"

İstikrarın bu bölgede hâkim olmaması durumunda hiç kimsenin güven içinde olmayacağını belirten Bozdağ, "Bugün 65. Cumhuriyet Hükümeti görev başında. Cumhuriyetin ilanından bu yana 94 yıl geçmiş. 17,5 ay ortalama hükümetlerin ömrü. Bir siyasi istikrar yok. Türkiye'nin yanı başı yangın yeri. Suriye'de 2011'den beri iç savaş var ve tam 6 yıldır 600 bin insan öldürüldü, şehit edildi. 15 milyon insan yerinden, yurdundan edildi. Terör örgütleri orada çoğaldı. İslam dünyasının, Müslümanların hayatını tehdit ve tehlikeye attığı gibi İslam düşmanlığının bütün dünyada zirve yapmasını sağladı. Ve Türkiye bu yangının ateşinden, dumanından, yangında yananların kokusundan ve yangından kaçanların feryadı figanından kurtulamadı. Irak, 2003'ten beri iç savaşta. 14 yıldır Irak'ta kardeş kardeşi öldürüyor. Yüz binlerce Iraklı hayatını kaybetti. Oradan da Türkiye'ye gelen büyük sıkıntılar var. Bizim içimizde PKK terör örgütü, DEAŞ terör örgütü, DHKP/C terör örgütü, FETÖ terör örgütü dahil pek çok terör örgütü eş zamanları terör eylemi yapıyorlar ve sürekli milletimizin devletimizin birliğine bütünlüğüne saldırıda bulunuyorlar. Dünyada eş zamanlı 10 civarında terör örgütüyle mücadele eden yegâne ülke Türkiye'dir. Anadolu'da değişmez istikrar şarttır. Eğer biz istikrarı bu bölgede hâkim kılamazsak, Bursa'da hiçbirimiz güven içinde olamayız. Onun için bölgenin istikrarına düşmanlık edenler ve bu istikrarı yok etmek isteyenler karşısında her daim dik duracağız. Güçlü iktidarlar burada olması lazım. Siyasi istikrar yetmez, güçlü iktidar olacak ki ülke daha cesur kararlarla ileri götürülsün. Zayıf iktidarlar cesur kararlar alamazlar." ifadelerini kullandı.

"Sanırsınız ki 16 Nisan'da Almanya'da hükümet sistemi oylanacak"

Bozdağ, halkoylaması için yurt içinde ve yurt dışında çalışmalara başladıklarına işaret ederek, Avrupa'ya gittiklerinde orada büyük bir telaş gördüklerini, bunun içinde Avusturya, Hollanda, Almanya, Belçika, İsviçre, Danimarka'nın olduğunu aktardı.

Bozdağ, "Başkaları da telaş ve korku içinde. Sanırsınız ki biz Türkiye'nin hükümet sistemini değil Almanya'nın hükümet sistemini değiştirip, değiştirmeyeceğimizi 16 Nisan'da oylayacağız. Herkesi bir panik ve korku sarmış durumda. Yahu size ne? Biz kendi hükümet sistemimizi değiştirip değiştirmeyeceğimizi oylayacağız. Sizin hükümet sistemine dair bizim bir değerlendirmemiz, oylamamız yok ki." dedi.

"Eski Türkiye'yi bekleyenler daha çok beklerler"

Bozdağ, Batılı ülkelerin istikrarsız, ekonomisi çökmüş, enerjisini iç çatışmalara harcayan, kaynaklarını yatırım ve gelecek daha iyi olsun diye değil yangınları söndürmek için itfaiyelere harcayan Türkiye istediklerini vurguladı.

"Hem Batı'ya hem terör örgütlerine hem başka hesap sahiplerine buradan söylüyorum." Diye seslenen Bozdağ, "Eski Türkiye muhaldir. Eski Türkiye'yi bekleyenler daha çok beklerler. Eski Türkiye'yi yeniden inşaya kimsenin gücü yetmeyecektir ve millet eski Türkiye'nin bütün dinamikleriyle yeniden hayat bulmasına asla izin vermeyecektir. İşte 16 Nisan halk oylaması, eski Türkiye'nin geri dönülmez bir şekilde gönderilmesini sağlayacak ve zayıf Türkiye isteyenlerin heveslerini kursağında koyacak büyük bir tarihi reformun yapılacağı gündür." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55