,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Açılacak köy okulları eğitime hazır hale getirilmeli!

Açılacak köy okulları eğitime hazır hale getirilmeli!
Taşımalı eğitim çilesini sona erdirecek her köye okul projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkan Adayı Hamdin Aslan, açılacak okulların eğitime hazır hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkan Adayı Hamdin Aslan, Milli Eğitim Bakanlığının ‘her köye ilkokul projesi’ hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bakanlığının her köyde ilkokulların açılacağını açıklamasının sevindirici olduğunu, öğrencilerini ve velilerini taşımalı eğitim çilesinden ve birçok sıkıntıdan kurtaracağını vurgulayan Aslan, ancak Bakanlığın projesinin hemen hayata geçmesinin önünde birçok engel bulunduğunu söyledi.

Projenin ivedilikle hayata geçirilebilmesi için köy okullarına öğretmen kontenjanlarının ayrılması gerektiğini ifade eden Aslan, ayrıca okullarda ciddi bir restorasyona gidilerek mevcut binaların eğitime hazır hale getirilmesini istedi.

Aslan, Milli Eğitim Bakanlığının, önümüzdeki eğitim öğretim yılında bütün köy okullarının, öğrenci sayısına bakılmaksızın tamamının açılacağına yönelik kararın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Aslan, “Bu karar ile her konuda dezavantajlı bir durumda olan köylerin ve kırsal kesimin kapalı köy okullarının açılacak olması; burada okuyan öğrencileri, dolayısıyla aileleri de büyük bir sorundan kurtaracaktır.” dedi.

“Öğrencilerin kendi köylerinde eğitim görmeleri ciddi bir sorunu ortadan kaldıracak”

Belli bir sayının altına düşen köy okullarındaki öğrencilerin, taşıma ile başka okullara götürülmesinin beraberinde ciddi problemler de getirdiğine dikkat çeken Aslan, şöyle devam etti:

“Kaza riskinden ısınma durumuna, beslenme sorunundan uyum karmaşasına kadar ve daha başka yerel problemlerle, öğrenci ve aileleri günlük olarak bu keşmekeşi yaşıyorlardı. Öğrencilerin kendi köylerinde ve kendi okullarında eğitime başlayacak olmaları, ümit ediyoruz ki ciddi bir sorunu da aşmış olacaklardır.”

Açılacak köy okulları eğitime hazır hale getirilmeli!

“Köy okullarımıza öğretmen ataması yapılmalı”

Açılacak okullara ivedi şekilde öğretmen atamalarının yapılması gerektiğini vurgulayan Aslan, “Ancak, 2022-2023 eğitim öğretim yılında köy okullarının ilkokul olarak hizmet verebilmesiyle için; Bakanlığımız henüz norm kadro mevzuatında bir değişiklik yapmadığı için köy okullarımızda sınıf öğretmeni normu oluşturulmamıştır. Bu durumun 2022 il dışı atamalarından önce düzeltilerek açılacak olan bu köy okullarımıza öğretmen atamasının yapılmasına olanak sağlaması gerekir.” diye konuştu.

“Okulların onarımı ve öğretmen atamaları gecikilmeden yapılmalı”

Yıllardır eğitime ara verilen bu köy okullarında ciddi bir onarım ihtiyacının da olduğuna işaret eden Aslan, şunları söyledi:

“Bu sorunun ivedilikle halledilmesi gerekir. Bununla beraber atanacak öğretmenlerin köye ulaşımın sağlanması için yardımcı olunması ve öğretmenlerin barınmalarını karşılayacak yeterlikte lojman yapılması veya mevcut lojmanlarının bakım ve onarımlarının yapılması gerekmektedir.

Okulların onarımı ve öğretmen atamalarının gecikilmeden yapılması da bu sürecin en önemli iki unsuru olacaktır. Bu kararın kapalı olan bütün köy okullarındaki öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”(İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55