,
  • BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Abdulbari Atvan: Suriye'den atılan füzelerin israil’i nasıl karıştırdığını görün

Abdulbari Atvan: Suriye'den atılan füzelerin israil’i nasıl karıştırdığını görün
Merkezi Londra’da bulunan ve Arapça olarak yayımlanan Rey El Yevm gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Filistinli Gazeteci Abdulbari Atvan, Suriye'den, siyonist işgal rejimine yapılan füze saldırısını değerlendirdi.

Abdulbari Atvan, Suriye'den siyonist işgal rejimine yönelik füze saldırısına değindiği bugünkü yazısında saldırının basit bir saldırı olmadığını, Ortadoğu'da dengelerin değiştiğinin görülmesi gerektiğini belirtti.

Atvan yazısında şunları belirtti: "Sonunda Suriye ve İran, israil’in saldırılarına karşılık verdi. Şu ana kadar israil, Suriye’ye ve İran’a saldırılar yapıyordu. Ancak kimse ona cevap vermiyordu. Kınıyorlardı, karşı çıkıyorlardı. Ancak bir şeyler yapmıyorlardı. Sanki durumdan memnundular.

Bu arada Ramazan ayınız mübarek olsun. Geçen senelerde ağır yiyecekler yemeyin sağlığınızı koruyun diyorduk.  Ancak bu sene bunu demiyorum. O ağır yiyecekleri siz yiyin ve komşularınıza da dağıtın, faydalı olur. Çünkü bugün çok güzel bir gelişme oldu. Suriye ve İran’ın israil’e attığı bu füzeler israil’i nasıl karıştırdığını görmüyor musunuz? Etekleri tutuştu.

israil’e atılan bu füzeler basit füzeler değildir. Bu füzeler İran’ın fatih 110 füzeleridir. Bunlar İslam füzeleridir. Arap füzeleridir. Dakik bir füzedir. Başlığı 300 kg civarındadır. Demek istediğim şu an İran israil’i deniyor. Füzesini israil üzerine deniyor. Şu ana kadar onlar bizim üzerimizde silahlarını deniyordu. Şimdi de biz onların üzerinde silahlarımızı deniyoruz. Allah ne kadar da büyüktür.

Vallahi bugün yapılan saldırı basit bir saldırı değildir. Bugün de ve Onların çelik kalkanlarını da delmesi ve kalkanın onu engelleyememesi büyük bir durumdur. Bu basit değildir. Onlara tabi olan Arap ülkeleri de bu çelik kalkandan satın alıyorlardı.

israil askerleri büyük bir korku içindedirler. Çünkü onlar bu balistik füzeleri durduramadı. Bu füzeler dakik füzelerdir. İstenilen hedefi vurma kabiliyetindedirler. Önemlisi de bu saldırı israil füzelerinin yapıldığı işgal altındaki Ramle şehrindeki mağaranın patlamasından iki gün sonra yapılmasıdır. Yine bu saldırının İran’ın uranyum seviyesini yüzde 60’a getirmesinden sonra yapılması önemlidir. Yine Umman Körfezi'nde israil’e ait iki geminin saldırısından sonra yapılması da ayrı bir konudur.

Stratejik sabır onlara karşılığını yavaş yavaş vermeye başladı. israil başta 'Bu basit bir füzedir. Havan füzesidir' dedi. Ancak basit füze onlarca kilometreden vurabilir mi? Bu ancak delinin konuşması akılının da onu dinlemesidir. Bu bir karmaşadır. Nasıl basit bir füze olabilir ki…

Parantez içinde söylüyorum sözde yenilmeyen ordu bir füzeye karşı ne yapacağını şaşırdı. Liberman’ın kendisi şöyle dedi. 'Bu bizim üzerimize gelen bir felakettir. Çelik Koruma kalkanı bu füzeyi nasıl durduramadı'

Füzeden sonra israil’dekileri videoda gördüm, korkuyorlardı. Ne yapacaklarını şaşırmışlardı. Sığınaklara kaçıyorlardı. Şimdiye kadar Filistin’i vuruyordu. Suriye’yi vuruyordu. Kimse cevap vermiyordu. Ancak bu sefer Suriye’den ciddi bir cevap aldı. Anladılar ki, dengeler değişti eskisi gibi olmayacak.

israil’in dostu olan Rusya bile onlara destek çıkmadı. İran, Körfezde bulunan petrol yüklü iki gemiyi Suriye’nin liman şehri Banyas'a getirmek istiyordu. Rusya’ya 'eğer sen onları korumazsan ben savaş gemilerimle Ortadoğu’da korurum' dedi. Rusya baktı olmuyor, onlar korumayı üstlendiler.

Ayrıca İran’dan Suriye’ye getirilen füzeler de oyunun yönünü değiştirdi. Amerika da zor bir duruma düşmüştü.  İran’ı müzakereye davet ediyordu. Ancak İran kabul etmiyordu. 1150 yatırım kararını İran'ın aleyhine çıkardı. Buna rağmen İran dediğini yapıyordu. Son olarak ABD, İran'dan bütün yaptırımları kaldırıp müzakereye davet etti. Ancak İran kabul etmeyince bu sefer israil, nükleer tesisleri kontrol etmek için ortalıkta dolaşıyor ve sınırı aşıyordu.

İran şu an uranyumunu yüzde 20’den yüzde 60'a çıkardığını açıkladı. Tabi bu açıktan yapılandır. Gizliden dağların altında yapılan çalışmalarda seviyelerin yüzde 90’da olma ihtimali de bulunuyor. Dengeler değişti. Şu ana kadar Suudi, İran’ı eleştirirken, son görüşmede Arap ülkeleri ve Suudi, İran başkanını kırmızı halılarda karşıladılar. Bu, gücün sonucudur.  Suudi istihbarat ile İran Devrim Muhafızları, Riyad da Yemen’den nasıl çıkarız görüşmesi yaptı. Dünya değişiyor.

Bugün yapılan bu saldırı israil ve ABD'ye açık bir mesajdır. 'Bir dahaki sefere sizi alt yapınızla beraber füzelerimizin merhametine bırakacağız' mesajıydı. Bu seferki füzenin başlığı 300 kg, bir dahaki ne kadar olacağını Allah bilir mesajıdır. Bu, Müslümanların gücüdür. Müslümanların füzesidir. Bırakın israil ile dengeleri sağlasın. (Çeviri-İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55