,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

ABD'nin Kürt Oyunu

ABD'nin Kürt Oyunu
ABD ile PYD arasında Suriye'de DEAŞ'a karşı bir ittifak var. ABD'nin Suriye'deki varlığı, DEAŞ'le mücadeleye mi odaklı, yoksa Kuzey Suriye'de PYD'ye bir devlet kurdurma gibi bir niyetleri mi var? ABD'nin PYD-YPG'ye silah vermesi ne anlama geliyor?

Öncelikle şunu belirtelim, Kürtler nerede olursa olsun bizim kardeşimizdir ve diğer Müslümanlar neyi hak ediyorsa Kürtler de onu hak ediyorlar. Unutmamamız lazım ki dünyada yürütülen “büyük savaş” iki millet arasında yürütülmektedir  “Müslim ve Gayrimuslim”. İslam kardeşliğimize zarar veren, aramıza nifak sokan, hayatımızı mahfeden her şeye karşı durmamız lazım. Hele bu, tehlike şüphesi olmayan düşmanımızdan geliyorsa bir olup karşısında durmamız lazım. Unutmamalı ki düşmanımızdan gelen iyilik bile mikropsuz olmayacaktır… 

KÜRT NÜFUS 50 MİLYON CİVARINDA

Kürtlerin nüfusu hakkında pek çok iddia ortaya atılmaktadır. Dünyadaki Kürt nüfusunun toplamı 50 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. Ancak, bu nüfus dünyanın her tarafına dağılmış durumda. En fazla Kürtlerin yaşadığı ülke Türkiye'dir. Türkiye'deki Kürt nüfusunun ne kadar olduğu konusu senelerce tartışılmıştır. Ama, Türkiye'deki Kürt nüfusu şu anda 20-25 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. Suriye'deki Kürt nüfusunun ise 2-3 milyon, Irak'taki Kürt nüfusun 5 milyon olduğu belirtiliyor. İran'da ise 10-13 milyon olduğu tahmin ediliyor. İşte görüldüğü gibi Kürtlerin en yoğun yaşadığı bölge, Türkiye'nin Güney-Doğu, Suriye'nin ve Irak'ın Kuzey bölgeleri ve İran'ın Kuzey-Batı bölgesidir. 

Bu bölgelerde yaşayan milyonlarca Kürt çeşitli sebeplerden dolayı senelerce göç etmişlerdir. Kanada'dan Hindistan'a kadar pek çok ülkede Kürt varlığından söz etmek mümkündür. Bugün yaşadığımız olaylardan dolayı Suriye'den, Irak'tan, İran'dan hatta Türkiye'den Kürtler göç etmeye devam etmektedir. İslam coğrafyasının ortasında Batı emperyalist güçlerinin ektiği fitne ve fesat tohumlarının neticesini görmeye başladık. Bugün Kuzey Suriye'de PYD-YPG bir devlet veya özerklik, Kuzey Irak'ta IKBY bağımsızlık, Türkiye'de PKK örgütü devlet veya özerklik, İran'da ise genç kuşaklar bağımsız devlet, çoğunluksa demokratik bir İran'da özerk Kürd bölgesi istiyor. Dolayısıyla, konuşulan “Büyük Kürt Devleti” bu dört parçadan oluşacak, Türkiye, Suriye, Irak ve İran. Bu şu anlama geliyor, bu dört ülkeden toprak kopartılacak ve “Büyük Kürt Devleti” kurulacak.

DİKKAT! PYD 28 EYLÜL'DE SANDIK KURUYOR

Bu projenin arkasında Kürtler mi var, yoksa başka güçler mi var uzun bir hikaye. Ancak, böyle bir şey ciddi kan akışına sebep olacaktır. Kuzey Irak'ta bağımsız bir Kürt Devleti ilan edilmesine az kaldı.  Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden, 25 Eylül'de yapılması planlanan referandum kararı, toplamda 111 milletvekilinden 65'inin katıldığı oturumda yüzde 8'lik bir farkla kabul edildi. Irak'ta Kürtlerin hayali gerçekleşti sayılır. Diğer bir önemli konu ise Kuzey Suriye'deki gelişmeler. Türkiye, Fırat Kalkanı, Halep, Suriye, DEAŞ, Rusya, ABD, Afrin derken bölgede aniden Özerk bir Kürt(PYD) Devleti kuruluşu ortaya çıktı. Bunun ortaya çıkması aynı şekilde Kuzey Irak'taki Kürt Özerk bölgesi'nin ortaya çıkış şartlarına benzetildi. ABD Kuzey Suriye'deki Kürtleri PYD-YPG etrafında topladı ve DEAŞ'la mücadele adı altında eğitime tuttu ve bugüne kadar ağır silahlar dahil 1500 TIR'dan fazla silah dağıttı. Sözde bu silahları operasyonlardan sonra toplayacaktı! Ancak yapmadı ve tam tersi desteğini arttırdı. 1991'de Irak'ı işgal edip kuzeyin özerkleşmesinin önünü açan ABD, 25 yıl sonra aynısını Kuzey Suriye'de yapıyor. PKK/PYD kantonları devletleştirme amacıyla 28 Eylül'de sandık kuracak ve bir sonraki adım, iki bölgeyi tek çatı altında birleştirmek olacak. ABD ne Kürtler için, ne de Türkler için uğraşır. Tek bildiği böl ve yönet. ABD “Büyük Kürt Devleti” için değil, “Büyük israil Devleti” için hizmet ediyor.

Zamanında merhum N. Erbakan bunları anlatınca herkes “komplo teorileri” diye gülerdi. Ama bugün hepsi teker teker gerçekleşiyor. ABD, bölgede kardeş kanı akıtacak büyük bir tuzak peşinde. Kürtlerin bir devlet kurma hakkı elbette vardır; ama dört devletin tam ortasında onlardan toprak alarak kurulan bir devlet varlığını devam ettirebilir mi? Adımların dikkatli atılması ve birilerinin oyununda figüran olamamak lazım. Dikkat etmek lazım, çünkü hocası israil olan ABD bölgede Kürtlerle oyun oynuyor…

Riyad Makaev - Doğruhaber/Analiz

Kaynak: DOĞRUHABER
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55