,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kınandı

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kınandı
Kayseri’de Özgür Kudüs Platformu'nun düzenlediği basın açıklamasında ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kınandı. Kayseri UMUTDER ise resim ve karikatür sergisi açtı.

Kayseri’de Özgür Kudüs Platformu'nun düzenlediği basın açıklamasında ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kınandı. Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından Özgür Kudüs platformu adına basın açıklamasını Mehmet Çalhan okudu.

Ne yazık ki her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayına da İslam düşmanlarının Müslüman halklara yönelik vahşi saldırıları, katliam ve işgalleri arasında girildiğini, İslam düşmanı güçlerin ümmetin çaresizlik, dağınıklık ve gafletinden de cesaret alarak işi en kutsal günlerimizde en kutsallarımıza el uzatmaya kadar vardırdıklarını söyleyen Çalhan, "Bu defa İslam düşmanı Haçlı Amerika’sı, siyonist işgal rejimi ve yandaşlarının hedefinde Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs bulunuyor." dedi.

"Ümmetin birçok meselesinde bir araya gelemeyen halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticileri,  Müslümanların namusu konumundaki Kudüs konusunda da bir araya gelebilme basiretini gösterememişlerdir." diyen Çalhan "Ümmetin namusunu, izzetini ve kutsallarını kendi aralarındaki çıkar çekişmelerine kurban etmişlerdir. İste bu gün ortak değerlerimiz ve kutsallarımız için ümmet bir araya gelemezse, yıllardır bir proje ve program dâhilinde İslam ümmetine ve kutsallarına saldıran haçlı siyonist zihniyeti, ümmetin elinde bir kutsal bırakmayacaktır. Nasıl ki dün Kabil ve Bağdat; bu gün Şam ve Kudüs işgale uğradıysa yarın Diyarbakır ve İstanbul da işgale uğrayacaktır. Bunun sorumluluğu da basiretsiz yöneticilerin ve kalbini ihtilaflara daldıran duyarsız Müslümanların boyunlarındadır." şeklinde konuştu.

Çalhan, "Ümmetin içinde bulunduğu ihtilaftan yararlanarak yeryüzünde fitne ve fesadın baş aktörü olan Haçlı Amerika'sının geçtiğimiz aylarda büyükelçiliğini Telaviv'den Kudüs'e taşıma kararı alması ve bunu bilfiil gerçekleştirmesinden, daha bir cesaret alan siyonist işgal rejimi, Filistinli kardeşlerimizi katletmeye devam ediyor. Son olarak 'Büyük Nekbe' gününün yıldönümünde 100'e yakın Filistinli kardeşimiz gerçek mermilerle şehit edilirken binlercesi de yaralandı. Müslümanlar olarak 'kırmızı çizgimizdir' diyerek günlerce meydanlarda sözlü müdafaasını yaptığımız Kudüs'ün bağrında 14 Mayıs 2018 günü itibariyle Amerika, büyükelçiliği yerleştirmiş durumdadır. Bu yapılanlar arzı mevud hedefinin bir basamağıdır. Bunlar bu yapılanlarla sınırlı kalmayacak diğer kutsallarımıza da yöneleceklerdir. Fransa’da 300 kişinin bildiri hazırlayarak Kur'an'ı Kerim’den bazı ifadelerin çıkarılmasını istemesi, ayrıca Medine’de bir kilise inşa etme girişimleri İslam ümmeti üzerinde uygulanmaya çalışılan projeden bağımsız değildir.” açıklamasında bulundu.

"İslam düşmanlarını Allah'ın laneti ile lanetliyoruz"

Özgür Kudüs Platformu olarak İslam'a ve onun kutsallarına yönelik bu saldırı ve projeleri gerçekleştirmeye çalışan İslam düşmanlarını Allah'ın laneti ile lanetliyor ve en üst perdeden kınıyoruz diyen Çalhan sözlerine şöyle devam etti: "Özgür Kudüs Platformu olarak Müslüman halkımızı bu mübarek Ramazan ayında Filistin'e, Kudüs'e sahip çıkmaya davet ediyoruz. Duaların kabul edildiği bu mübarek ayın gecelerinde ellerimizi semaya kaldırıp yüce Allah'tan Kudüs'ün, Filistin'in, işgal altındaki diğer İslam topraklarının kurtuluşu için, ümmetin vahdet ve uhuvveti için, özgürlük ve birliği için gözyaşları arasında dua edelim. Rabbimizden İslam düşmanlarını zelil etmesini, güçlerini giderip birliklerini dağıtmasını dileyelim. O zalimlere beddua edip ümmetin onların şerlerinden kurtulması, İslam'ın adalet ve özgürlük bayrağının yeryüzünde dalgalanmasını Allah'tan isteyelim. Biz Özgür Kudüs Platformu olarak halkımızın huzurunda tüm dünyaya ilan ediyoruz. Kudüs'e sahip çıkmaktan, Kudüs davasını omuzlamaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa, maddi ve manevi ne yapabiliyorsak yapacak Haçlı Amerika’sı ve Siyonist işgal rejimi ile mücadele etmekten asla geri durmayacağız. Ey Müslüman halkımız, ilk kıblemizi pis ayaklarıyla kirleten bu zalim güçlerle imkânımız ölçüsünde mücadele etmek Müslüman olarak hepimizin görevidir. Dualarımızla, maddi yardımlarımızla, bu şer güçlerin ürünlerini boykot ederek bu görevi en güzel şekilde ifa etmek her bir ferdin, her bir Müslüman'ın boynuna İslami bir vazife, dini bir sorumluluktur.”. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55