,
  • BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

ABD'li kadın delegasyonundan Biden'a çağrı: Afganistan'ın bloke edilen paralarını iade edin

ABD'li kadın delegasyonundan Biden'a çağrı: Afganistan'ın bloke edilen paralarını iade edin
Bir ziyaret kapsamında Kabil'de bulunan "Amerikan Kadın Barış ve Eğitim Delegasyonu" gerçekleştirdiği basın toplantısında, ABD tarafından bloke edilen Afgan halkına ait paraların asıl sahiplerine iade edilmesini istedi.

Kabil'e gelen 7 kişilik ABD vatandaşı kadından oluşan heyet, bugün düzenlediği basın toplantısında, Afganistan'a yaptıkları ziyaretin amacının; ABD tarafından engellenen paraların iadesi ve kadınların eğitiminin desteklenmesi olduğunu kaydetti.

Basın toplantısında konuşan ve heyete eşlik eden Afgan kadın Mesude Sultani, "Amerikalı kadın sivil aktivistlerden oluşan bir heyeti Afganistan'a getirmenin uluslararası toplumun dikkatini bu ülkeye çekebileceğini düşündük." ifadelerini kullandı.

Sultani, "Bu gezi sırasında Afganistan İslam Emirliği'nin Ekonomi ve Eğitim Bakanlıkları ile Merkez Bankası yetkilileriyle görüştük ve bloke edilen paraların serbest bırakılarak iade edilmesi ve kadınların eğitimi hakkında görüştük." dedi.

video

Sultani, heyetin; Joe Biden yönetimi tarafından bloke edilen paranın serbest bırakılmasını talep ettiğini, bu paranın Afganistan halkına ait olduğunu, Afganistan'ın eğitim ve ekonomi alanlarında kullanılabilmesi için bir an önce Afganistan'a iade edilmesi gerektiğini söyledi.

"Afganistan'ın parasını serbest bırakması ve o paraları Afganistan halkına geri vermesi için Biden yönetimini zorlamaya çalışıyoruz." denilen açıklamada, İslam Emirliği Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yapılan toplantıda; Eğitim Bakanlığı'nın planının uygulanmasından sonra yakın gelecekte 6'ncı sınıfın üzerindeki kız öğrenciler için okulların açılacağına dair güvence aldıkları kaydedildi.

Söz konusu paraların 11 Eylül'e ait olmadığını kaydeden Kelly Gumpble, "11 Eylül kurbanları adına Biden yönetimini ABD bankalarında 9 milyar dolardan fazla dondurulan Afgan parasını serbest bırakmaya çağırıyorum. Mümkün olan en kısa sürede Afgan halkına paralarını iade edin ki Afganistan'daki bankacılık sistemi normale dönsün. Böylelikle kendi içinde yeniden yapılanmaya çalışan Afgan halkı, bu parayı ekonomi ve eğitim sektörlerinde kullanarak ilerleme kaydedebilir." dedi.

Afganistan İslam Emirliği iktidara geldikten sonra, ABD bankalarındaki 9 milyar dolardan fazla Afgan parası Biden yönetimi tarafından dondurulmuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55