,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

ABD: Türkiye ile ilişkilerimiz büyük zorluklarla karşı karşıya

ABD: Türkiye ile ilişkilerimiz büyük zorluklarla karşı karşıya
ABD Başkanı Trump’ın ABD’nin Ankara Büyükelçiliği görevine aday gösterdiği David Satterfield, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımını hayata geçirmesi halinde F-35 programının parçası olamayacağı mesajının en yüksek düzeyde iletildiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’nin Ankara Büyükelçiliği görevine aday gösterdiği David Satterfield, "Türkiye ile ilişkilerimiz büyük zorluklarla karşı karşıya." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’nin Ankara Büyükelçiliği görevine aday gösterdiği David Satterfield, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımını hayata geçirmesi halinde F-35 programının parçası olamayacağı mesajının Türkiyeli yetkililere en yüksek düzeyde iletildiğini söyledi. Satterfield, Türkiye ile ilişkilerin büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Satterfield, “Türkiye seçimini yapmalı. Tarihin en başarılı askeri ittifakında önemli bir ortak olarak kalmak mı istiyor yoksa bu ittifakı baltalayan pervasız kararlar vererek bu ortaklığın güvenliğini tehlikeye mi atmak mı? Görevimin onaylanması halinde, Türkiye’nin NATO müttefiki statüsünün gereklerini tam olarak yerine getirmesine, Türkiye’ye içerde ve dışarda insan hakları taahhütlerine saygı göstermesi konusunda meydan okumak için çalışacağım." ifadelerini kullandı.

"Türkiye yaptırımlarla karşı karşıya kalacak"

Senato Dışişleri Komisyonu’ndaki oturumun soru cevap bölümünde Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemi ve F-35 projesi yeniden gündeme geldi.

Satterfield, “Türk hükümetine hem kamuoyu önünde hem de özel görüşmelerde, S-400 alımının gerçekleşmesi halinde F-35 programına katılmasının mümkün olmayacağının mesajını en net ifadelerle iletiyoruz. S-400 alırlarsa Patriot alamayacaklarını söyledik. Türkler S-400’leri alırlarsa bu kısa ya da uzun vadede akıllıca bir adım olmayacak.” dedi.

Demokrat Partili New Jersey Senatörü Bob Menendez ise “Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerika’nın blöf yapmadığını net bir şekilde anlar. Buradaki soru Türkiye’nin yaptırımla karşılaşıp karşılaşmayacağı değil, karşılaşacak olması. Ve eğer karşılaşırsa ki görmek istediğim şey bu değil, Türkiye ekonomisi çok büyük bir darbe almış olacak. Yaptırımlar uluslararası piyasaları sallayacak, doğrudan yabancı yatırımcıları ürkütecek, Türkiye’nin havacılık, uzay ve savunma sanayisini felce uğratacak." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55