,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

ABD Suriye hedeflerini vurdu

ABD Suriye hedeflerini vurdu
ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklaması ile birlikte ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'ye karşı operasyona başladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklaması ile birlikte ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'ye karşı operasyona başladı. Operasyondan ilk gelen bilgilere göre saldırıda füzeler ve uçaklar kullanıldı. Şam yönetiminin kimyasal silah depoları vuruldu.

Saldırı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rusya Savunma Bakanlığı, saldırıda havadan karaya ve kruz olmak üzere 100'den fazla füze fırlatıldığını ancak füzelerin birçoğunun daha havada iken imha edildiği belirtildi.

Saldırının Kızıl Deniz'deki iki ABD savaş gemisinden yapıldığı belirtilen Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında Akdeniz'deki taktik uçaklarının ve Tanf bölgesindeki B-1B bombardıman uçaklarının da saldırıda yer aldığı kaydedildi. Bakanlık, Suriye'nin saldırıyı Sovyetler Birliği yapımı hava savunma sistemleriyle geri püskürttüğünü de sözlerine ekledi.

Şam'a yönelik fırlatılan füzelerin birçoğunun Suriye hava savunma sistemleri tarafından püskürtüldüğü açıklamada, Rusya'nın hava savunma sistemlerinin, saldırının geri püskürtülmesinde dahlinin olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, ateşlenen hiçbir füzenin, Tartus ve Hmeymim de bulunan Rusya üslerinin alanına girmediği bildirildi.

Rusya: ABD tüm uluslararası kuralları ihlal etti

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi başkanı Aleksandr Şerin, saldırıya dair yaptığı değerlendirmede, ABD’nin Suriye'ye yönelik saldırı düzenleyerek tüm uluslararası kuralları ihlal ettiğini söyledi.

Şerin, "ABD Başkanı Trump sadece dünya çapındaki bir suçlu değil, ikinci bir Adolf Hitler'dir. Bu, ikinci Belgrad'dır. Bu bir dönüm noktasıdır, egemen bir devlete karşı savaş ilanıdır" dedi.

Rusya'nın ABD Büyükelçisi: Suriye'ye saldırı sonuçsuz kalmayacak

Saldırıyı değerlendiren Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov, ABD öncülüğünde Suriye'ye yönelik yapılan saldırıların 'sonuçsuz kalmayacağını' söyledi. Antonov, "En kötü endişelerimiz gerçekleşti. Uyarılarımız dikkate alınmadı. Önceden tasarlanan senaryo uygulanıyor. Bu gibi eylemlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyardık. Bu sonuçların tüm sorumluluğu Washington, Londra ve Paris'e aittir. Rusya Devlet Başkanının tahkir edilmesi kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

İran: Bölgesel Sonuçları Olacak

ABD öncülüğündeki saldırıyı değerlendiren İran Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, saldırıyı kınayarak, saldırının bölgesel sonuçları olacağını söyledi.

NATO'dan saldırıya destek açıklaması

ABD öncülüğünde ki saldırılar hakkında bir açıklamada bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "ABD, İngiltere ve Fransa tarafından atılan adımları destekliyorum. Bu adım, rejimin Suriye halkına yönelik kimyasal silahlarla saldırma kabiliyetini azaltacaktır" açıklamasında bulundu.

İngiltere Başbakanı May: Güç kullanmaktan başka alternatif yok

Trump'ın Suriye'ye saldırı emri sonrası bir açıklama yapan İngiltere Başbakanı Theresa May, "Suriye'ye karşı güç kullanmaktan başka alternatif yok" açıklamasında bulundu.

May, "Bu akşam İngiliz Silahlı Kuvvetlerine, eş güdümlü ve hedefli darbelerle Suriye rejiminin kimyasal silah kapasitesini azaltması ve bunu kullanmaktan caydırması için yetki verdim. Bu harekât bir iç savaşa müdahale etmek ve rejim değiştirmek anlamına gelmiyor. Harekât, bölgede gerilimleri tırmandırmayacak ve sivil kayıpları önlemek için mümkün olan her şeyi yapacak sınırlı ve hedefli bir darbe niteliğindedir." ifadelerini kullandı.

Pentagon: Saldırı bir defalık

ABD Savunma Bakanı Mattis, saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Suriye'ye yönelik saldırının 'bir defalık' olduğunu belirterek, "Bu yıl geçen yılki saldırıya nazaran iki kat daha fazla silah kullandık. Hedefler daha titiz seçildi. Ağır bir saldırı olduğunu söyleyebilirim" dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ise ABD'nin Suriye'ye yönelik saldırıya ilişkin Rusya'ya önceden bilgi verilmediğini ve yapılan saldırının operasyonun ilk dalgası olduğunu söyledi.

Dunford, Suriye'de vurulan hedeflerin Şam'da bulunan bir kimyasal silah araştırma merkezi ile Humus'ta bulunan kimyasal silah depoları olduğunu söyledi.

Macron: Suriye'de kimyasal silah kullanımının normalleşmesine müsamaha yok

Saldırı hakkında bir değerlendirmede bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’da "Suriye'de kimyasal silah kullanımının normalleşmesine müsamaha edemeyiz" dedi. (HÜR24/İLKHA)

abd-suriye-saldirisi.jpg

abd-suriye-saldirisi-001.jpg

abd-suriye-saldirisi-002.jpg

abd-suriye-saldirisi-003.jpgabd-suriye-saldirisi-004.jpg

abd-suriye-saldirisi-005.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55