,
  • BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

ABD: Rusya ekonomisi ilk 20'ye giremeyecek

ABD: Rusya ekonomisi ilk 20'ye giremeyecek
ABD Başkanı Joe Biden, Varşova'ya gerçekleştirdiği ziyaretin ikinci gününde Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Ukrayna konusunu görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Polonya'nın başkenti Varşova'da bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Rus ekonomisini hedef alarak, "Rusya ekonomisi ilk 20'ye giremeyecek. Ukrayna halkının yanındayız" dedi.

Biden, "Tüm özgür hakları bir araya getirmek için, inanç özgürlüğü, basın özgürlüğü için. Bunlar abluka altında oldu, savaş verdik. Ukrayna halkına mesajım; Biz yanınızdayız. Nokta. Macaristan, Polonya, 1958, Çekoslovakya demokratik kalkınmayı ezdi. Ta ki Berlin ve Sovyet baskısı yıkılana kadar. Son 30 yılda otokrasi güçleri yeninden ayaklandı. Onların özelliklerini tanıyoruz; demokratik özgürlüğe, hakikate düşmanlık. Rusya bugün demokrasiyi boğuyor." dedi.

Açıklamalarının devamında Biden, "Putin Nazilerden arındırdığını söylüyor. Bu bir yalan. Zelenski demokratik yollarla seçildi. Kendisi Yahudi. Ailesi soykırımda öldürüldü. Putin çıkıp güçle kazanabileceğini söylüyor. Ve demokrasi gücünü eyleme koyalım. Böylece otokrasiyi yenelim. Kremlin NATO genişlemesini emperyalist güçlenme olarak ifade ediyor. NATO savunma ittifakıdır. Hiçbir zaman Rusya'yı yok etmeyi planlamamıştır. Defalarca telefonda görüştük. Gerçek diplomatik çözümler önerdik. Her tarafın güvenliğini artırmak için. Putin tekliflerin hepsini reddetti. Yalanlarla bize geldi. Rusya şiddete meyilliydi. 'Saldıracaklar' dedik. Defalarca dile getirdik bunu. Defalarca Ukrayna'yı işgal etmeyeceğiz dediler." diye kaydetti.

Rusya'ya yapılan ambargolar hakkında konuşan Biden, "Bu en temel insan içgüdülerinden biridir. Gücü ve dezenformasyonu kullanarak açlıklarını gidermeye çalışıyorlar. 2. Dünya savaşından sonra kurulan bu düzene karşı çıkmaktır bu. Tehdidin ciddiyeti çok büyük. Bu yüzden batının verdiği tepki çok büyük oldu. Çok büyük bedel ödetecek cevaplar verdik. Rusya'nın Merkez Bankası küresel fonlara erişemiyor şu anda. Rus ekonomisini kalbinden vurduk. Enerji ithalatını engelledik. Oligarklara yaptırımlar getirdik. Şimdi de onlar acıyı birlikte çekmeli. 400'den fazla özel çok uluslu şirket Rusya'yı terk etti. Ruble neredeyse çöp oldu. 200 Ruble şu anda 1 dolar. Ekonomi şu anda yarı yarıya çökmeyle karşı karşıya. Rus ekonomisi şimdi ilk 20'ye bile giremeyecek durumda." açıklamalarında bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55