,
  • BIST 9641.57
  • Altın 2481.175
  • Dolar 32.4995
  • Euro 34.6178
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 27 °C

"ABD petrol ihracatımızı durdurursa Basra Körfezi’nden petrol ihracatı yapılmayacak"

"ABD petrol ihracatımızı durdurursa Basra Körfezi’nden petrol ihracatı yapılmayacak"
Tahran’ın doğusundaki Simnan vilayetine bağlı Şahrut kentinde halka seslenen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'ye sert mesajlar verdi.

​İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "ABD bizim petrol ihracatımızı durdurmaya kalkarsa Fars (Basra) Körfezi’nden herhangi bir petrol ihracatı yapılmayacak." dedi.

ABD’nin, İran’ın dünya ile ilişkilerini zayıflatmaya yeltendiğine işaret eden Ruhani, "Bugün Türkiye, Azerbaycan, Irak, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Afganistan, Pakistan, Umman, Katar ve Kuveyt gibi komşularımızla samimi ilişkiler içerisindeyiz. ABD yüzyıllar boyunca komşu olduklarımızla aramızdaki ilişkiye kesecek güçte değildir." dedi.

ABD’nin İran’ın bölge ve dünya ile ticaretini kesemeyeceğini belirten Ruhani, "Bölge ve dünya ile ekonomik, kültürel ve siyasi ilişkilerimizi koruyacağız ve dahası ilişki düzeyimizi arttıracağız." diye konuştu.

 ABD’nin AB, Çin, Hindistan ve diğer ülkeleri İran’dan koparmaya çalıştığını kaydeden Ruhani, ‘ABD bölgede İranofobiyi yaygınlaştırmaya çalışıyor. Biz komşularımızdan herhangi biri ile düşmanlık beslemiyoruz ve ABD’nin komşularımız ve İslami ülkeler ile aramızdaki bağlantıyı kopararak savaş ve düşmanlık yaratmaya gücü yetmez." ifadelerini kullandı.

Ruhani, "Bugün artık İran halkı büyük ve tarihi bir sınav ile karşı karşıya gelmiştir. Günümüzde 40 senenin ardından zalim ABD’ye karşı eşsiz zaferlere ulaşmayı başaran büyük milletimiz düşmanın mutlu olmasına izin vermiyor." diye belirtti.

"ABD bize diz çöktürmeyi amaçlıyordu ancak başaramadı"

ABD’nin İran’da peşinde olduğu darbe ve bölücülük planları konusunda başarısız kaldığını kaydeden Ruhani, sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD ülkemize yaptırım yaparak bize diz çöktürmeyi amaçlıyordu ancak başaramadı. Güçlü bir İran, ABD ile Siyonistlerin tahammülü dışında. Fakat İranlılar daha önce de olduğu gibi asla ABD’ye karşı boyun eğmeyecek.

"ABD petrol ihracatımızı durdurursa petrol ihracatı yapılmayacak"

Ruhani, "ABD ayrıca İran’ın petrol ihracatını durdurarak dünya ile ülkemiz arasındaki ticari sevkiyatı da engelleyeceğini bildirdi. Onlar buna ilave olarak İran’ı bölge ile dünyada yalnız bırakmayı da amaçlıyordu, ancak İran halkı tüm bu olaylarda nihai zafere ulaşan taraf olacağını ispatlayacak. ABD bizim petrol ihracatımızı durdurmaya kalkarsa Fars (Basra) Körfezi’nden herhangi bir petrol ihracatı yapılmayacak." açıklamasında bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55