,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

ABD Müslüman Organizasyonları Konseyinden "Fransa'yı boykot" çağrısı

ABD Müslüman Organizasyonları Konseyinden "Fransa'yı boykot" çağrısı
USCMO tarafından yapılan açıklamada, "Tüm Müslüman bireyleri, milletleri ve devletleri, Fransa'yı ekonomik ve politik olarak boykot etmeye çağırıyoruz." denildi.

ABD'deki Müslüman örgütlerin çatı kuruluşlarından ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO), Fransa'da artan İslam düşmanlığını eleştiren ve boykot çağrısı yapan bildiri yayımladı.

"Fitne de öldürmekten daha ağırdır. Güçleri yeterse sizi dininizden çevirinceye kadar durmadan sizinle savaşırlar." (Kur'an-ı Kerim (2:217) ayetine yer verilen açıklamada, "Fransız hükümeti ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Fransa Müslümanlarına ve İslam dinine yönelik kitlesel, ayrımcı ve şovenist baskıları ve küstah saldırıları nedeniyle dehşete düşüyoruz." ifadelerine yer verildi.

USCMO'nun bildirisinde, şu ifadeler kullanıldı:

"ABD Müslüman Örgütler Konseyi, üye kurumlarımız ve Amerikalı Müslümanlar adına, Fransa'nın gittikçe aşırılaşan laiklik biçiminin neden olduğu, İslam ve Müslümanlarla olan krizini inceledi ve aşağıdaki iki bölümlük açıklama ve çağrıyı yayımladı:

Fransız Hükümeti ve onun Başkanı Emmanuel Macron'un, Fransa Müslümanlarına karşı kitlesel, ayrım gözetmeyen ve şovenist baskıları ve genel olarak tüm İslam dinine karşı küstah saldırıları nedeniyle dehşete düştük.

Tüm Müslüman bireyleri, milletleri ve devletleri, despotça çıkarılan bölücülük yasasını geri çekinceye kadar Fransa'yı ekonomik ve politik olarak boykot etmeye çağırıyoruz. Bu yasayla açık bir şekilde sadece Müslümanların hedef haline getirilmesi meşrulaştırılmakta ve Müslümanlar, diğer Fransız dini toplulukları ile gittikçe tehlikeli hale gelen laik bölücü hareketlerden olumsuz yönde ayrıştırılmaktadır.

Fransa'nın bu gaddar bölücü yasasıyla, Müslüman ülkelerin Fransa'daki cami ve cemaatlere imam ataması engellenebilmekte, Müslüman kadınların erkek doktorlara veya Müslüman erkeklerin kadın doktorlara muayene olmayı reddetmesi suç haline getirilmekte, Müslümanların evlerini eğitim amacıyla kullanması yasaklanmakta ve bütün kurumların 'radikalleşme işaretleri' olarak tanımlanan sakal bırakma, İslami elbiseler giyme ve açık alanlarda namaz kılmayı rapor etmesi zorunlu hale getirilmektedir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55