,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

ABD, İngiltere ve BM'den Barzani'ye alternatif teklif!

ABD, İngiltere ve BM'den Barzani'ye alternatif teklif!
ABD, İngiltere ve BM temsilcilerinden oluşan uluslararası koalisyon heyeti, Mesut Barzani’ye referanduma alternatif sundu.

ABD, İngiltere ve BM temsilcilerinden oluşan uluslararası koalisyon heyeti, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’ye referanduma alternatif sundu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, aralarında ABD Başkanı'nın "IŞİD'le Mücadele" Özel Temsilcisi Brett McGurk, BM Temsilcisi Jan Kubis, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ve İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker’in de bulunduğu uluslararası koalisyon heyetini kabul etti.

Görüşmenin içeriğine dair başkanlık sitesinde yapılan açıklamada, heyetin, Barzani’ye referandumun ertelenmesi için alternatif sunduğu aktarıldı.

Açıklamada, Mesut Barzani'nin ise referandum kararının partilerin ortak kararı olduğunu belirttiği ve “Referandum konusu sadece bana ait değil, Kürdistan’daki diğer siyasi liderlerle alınan bir karardır.” dediği kaydedildi.

Barzani'nin, “Diğer partilerle yapacağımız görüşmeler ardından size kararımızı ileteceğiz.” diyerek heyete cevap verdiği belirtildi.

Uluslararası koalisyon heyetinin Mesut Barzani'ye ne gibi bir alternetif sundukları konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Barzani: Referandumu ertelemeyeceğiz

Duhok’ta ABD bazı AB ülkeleri ve BM temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından Zaxo'da düzenlenen referandum etkinliğinde konuşan Mesut Barzani, yabancı diplomatların kendilerinden referandumun ertelenmesini istediğini belirterek, “Ancak referandumu ertelemeyeceğiz. Bağımsızlığımızı kazanacağız.” dedi.

Zaxo’da katıldığı referandum etkinliğinde halka seslenen Barzani, yabancı diplomatlarla yaptığı görüşmeye dair ise şunları söyledi:

“3-4 saat görüştük. Onlar önerilerini sundular, biz de kendi durumumuzu anlattık. Onlar biz Kürdistan halkının haklarına saygı duyuyoruz ancak referandumun ertelenmesinin faydalı olacağını söylediler. Biz de eğer referandumla ilgili daha iyi bir öneriniz varsa önerinizi sunun dedik. Referandumu ertelemeyeceğiz. Bağımsızlığımız kesindir. Bunu başkaları bize sunmazlar. Biz bağımsızlığımızı kazanacağız.”

Bazı kesimlerin referandumun yasal olmadığını öne sürdüğünü anımsatan Barzani, “2003'te Bağdat'a gittiğimizde, Irak'ı ortak vatan yapmak amacıyla gittik. Ancak Bağdat, dini-mezhepçi bir yolu tercih etti. Ortak vatan şiarı onlar tarafından ihlal edildi. 2003'te Bağdat'a gidişimiz hataydı. Gitmemeliydik. Her gün Irak Parlamentosu tarafından bizim kabul edemeyeceğimiz kararlar alınıyor. Bağdat'ın bize karşı yaptığı uygulamalar, halkımızın ekmeğini, ilacını kesmesi de Enfal'dir.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55