,
  • BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Abbas: Allah bu ülkeyi korudu, demokrasiyi korudu

Abbas: Allah bu ülkeyi korudu, demokrasiyi korudu
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede, konuşan Kahraman, Abbas'ı Meclis'te görmenin, kendileri için büyük bahtiyarlık olduğunu belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Meclis'in bombalanan bölümlerini gezdi. Abbas, "15 Temmuz'da bombanın atıldığı bölümü yerinde müşahede etmekten çok üzüntü duyuyoruz, ancak o karanlık gün ve gecede Allah bu ülkeyi korudu, demokrasiyi korudu" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede, konuşan Kahraman, Abbas'ı Meclis'te görmenin, kendileri için büyük bahtiyarlık olduğunu belirtti.

Meclis, hükümet, milletvekilleri ve topyekün Türk milletinin Abbas'a en iyi dileklerini sunduğunu ifade eden Kahraman, Mahmud Abbas'a, Meclis ziyareti dolayısıyla teşekkür etti.

‘İLK ZİYARETİMİZ DEĞİL'

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da karşılamada gösterdiği ilgi ve samimi duygular nedeniyle Kahraman'a teşekkürlerini sunarak, "Bizim bu ziyaretimiz demokrasinin karargahına ilk ziyaretimiz değil, daha önce de ziyaret etmiştik" ifadesini kullandı.

‘TÜRK DEVLETİ İLE OLAN İLİŞKİMİZ ÖZELLİKLE DİNİ AÇIDAN ÇOK DAHA ÖZELLİK TAŞIMAKTA'

Filistin'in Türkiye ile olan ilişkisinin tarihi, coğrafi olduğunu, iki ülke ilişkilerinin geçmişteki gibi gelecekte de devam edeceğini vurgulayan Abbas, "Bizim Türk devleti ile olan ilişkimiz özellikle dini açıdan çok daha özellik taşımaktadır. Bu dini özellik bizlerin tarihi, coğrafi ve yüzlerce yıla dayanan bağlılığımızı, ümitlerimizi, emellerimizi taşımaktadır" dedi.

Mahmud Abbas, Türkiye'nin Filistin'e yönelik çok samimi desteğini unutmayacaklarını ve bu desteğin geleceğe de ışık tutacağını belirterek, Türkiye ile ilişkilerinin her açıdan güçlü bir şekilde devam ettiğini, gelecekte de devam etmesini temenni ettiklerini kaydetti.

‘İSLAM ALEMİNİN KALESİ OLARAK GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEKTİR'

Türkiye'nin halkıyla beraber içeriden ve dışarıdan gelecek her türlü sıkıntılara, baskılara ve müdahalelere karşı dirayetli olduğunu bildiğini aktaran Abbas, "İnşallah bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti gelecekte İslam aleminin bir kalesi olarak güçlü bir şekilde kalacak ve devam edecektir." diye konuştu.

Abbas daha sonra TBMM Başkanı Kahraman'ın eşliğinde, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Meclis'in bombalanan bölümlerini gezdi. TBMM Şeref Holü'nden, köşesine bombanın atıldığı iç bahçeye geçen Abbas, buraya karanfil bıraktı.

‘İNŞALLAH BU TEKRAR ETMEZ DİYORUM'

Bu esnada gazetecilere kısa bir açıklama yapan Mahmud Abbas, "15 Temmuz'da bombanın atıldığı bölümü yerinde müşahede etmekten çok üzüntü duyuyoruz, ancak o karanlık gün ve gecede Allah bu ülkeyi korudu, demokrasiyi korudu. İnşallah bu tekrar etmez diyorum" ifadesini kullandı.

Abbas, ‘bütün şehitlere rahmet, gazilere de şifalar' diledi.

TBMM Başkanı Kahraman da "Türkiye'de darbe dönemi sona erdi biiznillah" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55