,
  • BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Gaziantep'te

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Gaziantep'te
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Gaziantep’teki temasları kapsamında Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi'ni (GETHAM) ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Rekabetçi Sektörler Programı" kapsamında KOSGEB Gaziantep ve Gaziantep Ticaret Odasının işbirliğinde kurulan GETHAM'ı ziyaret eden Büyükelçi Christian Berger, merkezde yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgi aldı.

Ziyaretinde Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım'la görüşen Berger, GETHAM'ın AB ve Türkiye arasındaki iş birliğinin güzel bir örneği olduğunu söyledi.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Berger, yapılan çalışmaları çok yakından görme fırsatı bulduğunu ve merkezde farklı projeler gördüğünü, bunların da sadece Türkiye'de değil, dünyada da başarılı olacağını kaydetti.

GETHAM'daki her çalışmayla yakından ilgilenip, ayrıntılı bilgi alan Berger, "Bu merkezin kurulması için büyük emek verildiğini biliyorum. Proje ortağımız Gaziantep Ticaret Odası ile uzun yıllardır ortak projeler üretiyor, uyum içerisinde çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de yeni projelerde çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ise Avrupa Birliğinin de destekçisi olduğu program kapsamında Gaziantep'e kazandırılan GETHAM'ın büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

GETHAM'ın avrupa standartlarında bir merkez olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bu merkez bizlerin geleceğe daha da umutlu bakmasını sağlıyor. Bu merkezi her gezişimde buradan çıkacak markaların ve üretilecek ürünlerin heyecanını yaşıyorum. Her fırsatta 'Gelin bu merkezi kullanın, yararlanın.' diyorum. Büyük emekler harcanarak kurulan bu tesiste fikirlerin, hayallerin gerçeğe dönüşmesi için her imkân mevcut." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Gaziantep'in 180 ülkeye ihracat yaptığını ve dünyadaki en rekabetçi 7 şehirden biri olduğunu belirtti.

Gaziantep'in, Türkiye'nin 6'ıncı büyük ekonomisi olduğunu belirten Yıldırım, çok büyük emeklerle bu başarıya sahip olduklarını, kentin sanayi ve ticaretin yanı sıra mutfağıyla da ön planda olduğunu ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55