,
  • BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

90'larda PKK'nın katlettiği gençler anıldı

90'larda PKK'nın katlettiği gençler anıldı
Batman Hira-Der, PKK tarafından 23 Kasım 1993 tarihinde katledilen 15 yaşındaki Selim Rüzgar ile 22 yaşındaki Abdullah Sapancı’yı, şahadetlerinin yıldönümünde düzenlenen bir program ile andı.

Batman'da 1990'lı yıllarda PKK tarafından katledilen Selim Rüzgar ile Abdullah Sapancı,26. şehadet yıldönümlerinde Batman HİRA DER tarafından düzenlenen programla yâd edildiler.

PKK’nin kurulduğu günden bu yana, bölgede İslami hizmetleri engellemek için her türlü baskı aracını kullandığına vurgu yapılan anma programda, daha çocuk yaşta olan Selim ile genç yaştaki Abdullah’ın da İslamî kimliklerinden dolayı katledildikleri ifade edildi.

Anma programına şehitlerin yakınları, dernek üye ve gönüllüleri katıldı. Programda Şehit Selim Rüzgar ile Şehit Abdullah Sapancı'nın hayatlarından kesitler aktarıldı. Ardından her iki şehit üzerine bestelene ezgiler seslendirildi.

Daha sonra Hira-Der Başkan Yardımcısı ve İttihad'ul Ulema üyesi Molla Beşir Şimşek, şahadetle ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmasında Şimşek, Şehit Selim ile Şehit Abdullah başta olmak üzere tüm İslam uğruna şehit olanlara rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Şehadet şuurunu kaybeden toplumların esaretten kurtulmadıklarını söyleyen Molla Beşir, “Şehadet şuurunu ter eden toplumlar onlar zilletten, zarardan, fitne ve esaretten kurtulmamışlardır. Ama şehit veren kimseler ve sürekli şehadet ruhlu olan toplumlar sürekli aziz olmuşlar. Peygamber Efendimiz (sav) zamanından bugüne kadar ölümden korkmayan ve şehadeti bırakmayan toplumların hayat ve tarihlerine bakın, izzetten başka bir şey görmesiniz. Bugün dünyadaki Müslüman sayısına bakın şehadet şuuru olmadığı için nasıl parça parça olmuşuz.” dedi.

Müslümanların her zamankinden çok, günümüzde öldüklerine işaret eden Molla Beşir, “Her zamandan fazla bugün Müslümanlar ölüyor. Hem de kötü bir şekilde ölüyorlar. Eğer Müslümanlar mücadele edip şehit verselerdi bu kadar insanın ölmesi mümkün değildi. O zaman çocuklar, kadınlar, ihtiyarlar ölmeyecekti, camiler bombalanmayacaktı, Kur'an-ı Kerime ile peygamberimize hakaret edilmezdi ve İslam mukaddesatları ayaklar altından ezilmeyecekti. Müslümanların iffet ve namusu bu kadar kirletilmezdi. Arakan'da Müslümanlar canlı canlı paramparça edilip ateşlere atılmazdı. Şehadetten korktuğumuz zaman üzerimize akın akın ölüm gelir. Çocuklarımız, eşlerimiz ve neslimiz öldürülecekler. Bazıları sağ kalsa da dinleri öldürülecek. Bunun için bir toplumda şehadet ruhu terk edilmemelidir. Tarihte müminler, şehadeti izzet gördüklerinde Allah daima onları aziz ve galip etmiştir.” şeklinde konuştu.

Anma programı yapılan dua ile son buldu.  (İLKHA)

selim-ruzgar--abdullah-sapanci.jpg

selim-ruzgar--abdullah-sapanci-001.jpg

selim-ruzgar--abdullah-sapanci-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55