,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 23 °C

"90 yaşındaki kadının hastaneden çevrildiği" iddialarına inceleme

"90 yaşındaki kadının hastaneden çevrildiği" iddialarına inceleme
Van’ın Süphan Mahallesi'nde ikamet eden 90 yaşındaki Ayda Erol'ün, hastaneden çevrildiği iddialarına ilişkin Van Sağlık Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili inceleme yapıldı.

​Van’da, "90 yaşında hastaneden çevrildi" başlığıyla yer alan haberler üzerine, Van Sağlık Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili inceleme yapıldı.

Van’ın Süphan Mahallesi'nde ikamet eden 90 yaşındaki Ayda Erol'ün, hastaneden çevrildiği iddialarına ilişkin Van Sağlık Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili inceleme yapıldı.

Van Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında " Van’da 90 yaşında hastaneden çevrildi" başlığıyla yer alan haberler üzerine inceleme yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Van’ın Süphan Mahallesinde ikamet eden Ayda Erol isimli vatandaşın Hemipleji ya da inme, felç olarak bilinen hastalığı üzerine basında yer alan haberde sağlık hizmetlerinden ötürü şikâyette bulunduğu belirtildi.

Haberin yayınlandığı ajans ve site yöneticileri ile iletişime geçilerek Ayda Erol'ün iletişim bilgilerinin alındığı ifade edilen açıklamada, "Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Nevzat Akdoğan'ın talimatı ile Edremit İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Bilici, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Halis Gökyer ve 112 Ekipleri yönlendirilerek hastaya ulaşım sağlandı. Ayda Erol isimli hasta 1937 doğumlu olup kimlik kartı başvurusu ailevi sebeplerden dolayı yapılmamıştır ve günümüz itibariyle kimlik kartı mevcut olmadığı tespit edildi." denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yapılan inceleme ve soruşturmalar kapsamında hasta Ayda Erol’un, Hastaneye yapılan, daha önceki başvurularda hastanın kimlik kartı bulunmadığından dolayı sanal kimlik numarası ile giriş yapılmış olup Yoğun Bakım Ünitesinde farklı iki zamanda tedavi ve takibi yapıldığı tespit edildi. Ayrıca Uzun yıllardır bakıma muhtaç halde olan hastanın evde sağlık hizmeti kapsamında olduğu ve tedavilerinin planlı bir şekilde devam ettiği kaydedildi. 16.01.2018 tarihi ve Saat 19.33'te İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Nevzat Akdoğan'ın talimatı ile evinde yapılan ilk muayene sonrası 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekiplerince hastanın transferi Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine yapılarak elektif şartlarda nöroloji servisine yatışı yapıldı. Hastanın tedavi, yatış ve her türlü sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda gerekli birimlere talimat verilerek hasta kabul ve tedavi edildi. Hastanın ileri tetkik ve tedavileri devam ediyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55