,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

8 yaşında yazar ilgi odağı oldu

8 yaşında yazar ilgi odağı oldu
Daha 8 yaşında iken yazmaya başladığı kitaplarını imzalamak için Şanlıurfa’da düzenlenen 1’inci Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarına katılan İmam Hatip öğrencisi 14 yaşındaki Fatma Albayrak, okurların ilgi odağı oldu.

Daha 8 yaşında iken yazmaya başladığı kitaplarını imzalamak için Şanlıurfa’da düzenlenen 1’inci Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarına katılan İmam Hatip öğrencisi 14 yaşındaki yazar, okurların ilgi odağı oldu.

Şimdiye kadar üç kitap yazan İmam Hatip 8’inci sınıf öğrencisi Fatma Albayrak, Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak’ın kızı. İmam Hatipli Yazar Fatma Albayrak ve ailesi 8 yaşında başladığı yazarlık hikâyesini İLKHA'ya anlattı.

Daha küçük yaşlarda iken bir şeyler yazıp çizmeyi sevdiğini daha sonra 8 yaşına geldiğinde ise bu yazdıklarını insanlara göstermek istediğini anlatan Albayrak, ileride iyi bir yazar olmak istediğini söyledi.

Kitap okumanın başlıca faydalarını anlatan Albayrak, “Kitap okumak dünyanın en güzel bir şeydir. Okumak hem hayal gücünü geliştiriyor hem de okul sınavlarına faydası olur. Okumak insanın okuduğunu anlamasına büyük katkı sağlıyor. Okumak, sadece 'bu kadar kitap okudum' demek için değil kitapların içindeki dünyaları gezmek için kitaplar okunur.” diye konuştu.

İlk kitabının 9 yaşlarında iken yayımlandığını hatırlatan Albayrak, “İlk kitaba başladığımda kimsenin haberi yoktu. Ben çocuk aklıyla bir şeylere başlamayı düşünmüştüm ondan dolayı kimseye söylemedim. İlk yazmaya başladığımda kitap olacağını pek tahmin etmiyordum, ondan dolayı hikâye şeklinde yazmaya başladım. Ondan sonra roman şeklini vermeye çalıştım ve son olarak babama gösterince çok sevindi ve mutlu oldu. 'Bunu basıma verelim' dedi.  Bende kabul ederek o kitabı okuyucularla buluşturdum. İlk imza günüm oldu ve insanlar beni tanımaya başladı.” şeklinde konuştu.

Bu dönemde bazıları kendisini eleştirseler de başta ailesi olmak etrafındaki birçok kişinin kendisine destek çıktığını ifade eden Albayrak, başörtülü biri olarak arkadaşlarına ve kardeşlerine örnek olmanın kendisini sevindirdiğini söyledi.

İlk imza töreninde karşısında büyük yaştaki insanları karşısında görünce önce çok şaşırdığını daha sonra da çok heyecanlandığını anlatan Albayrak, insanların beğendiği bir şeyi ortaya koymanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Böyle bir evladı olduğu için Allah’a şükrettiğini söyleyen Bosna Hersekli anne Emira Albayrak ise şöyle konuştu:

“Annelere tavsiyem şudur, dünya okullardan ve sınavlardan ibaret değildir. Çocuklarını izleyip neye yetenekli iseler o alanda onu desteklesinler. Çocuk her zaman iyi bir not getirmeyebilir. Ama çocuğun özel bir alana ilgisi varsa bunu desteklerlerse bu en az nokta kadar önemli olabilir. Evimiz kitap dolu. Ama bununla bitmiyor tabi. Dediğim gibi çocukların hayal dünyalarını serbest bırakmak gerekiyor.”

Kızının yazdığı yazılara müdahale etmediğini ancak yazılardaki teknik hatalarda yardımcı olduğunu söyleyen baba Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak ise kızını yaptığı işe teşvik etmek için yazdığı yazıları kitaplaştırdığını belirtti. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55