,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

7 Yaşında Sakat Kalmasını Önleyen Doktoruna Resimle Teşekkür Etti

7 Yaşında Sakat Kalmasını Önleyen Doktoruna Resimle Teşekkür Etti
Antalya’da yaşayan 7 yaşındaki Ebru Su Bıçakçıoğlu, 7 Yaşında sakat kalmasını önleyen doktoruna resimle teşekkür etti.

Antalya’da yaşayan 7 yaşındaki Ebru Su Bıçakçıoğlu, okulundaki çocuk parkında oynarken ayağının kayması sonucu merdivenlerden kolunun üstüne düştü. Kolu alçıya alınmasına rağmen ağrıları geçmeyen küçük kızın ailesine çocuklarının sakat kalma riski olabileceği söylendi. Ebru Su ise bir daha resim yapamayacağını düşünüp umutsuzluğa kapıldığı bu dönemde Memorial Antalya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Op. Dr. Kemal Gökkuş tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardında sağlığına kavuştu. İyileşir iyileşmez hemen doktoru ile kendisini resmeden Ebru Su, yaşadığı duyguları bu şekilde ifade edebildiğini söyleyerek doktoruna teşekkür etti.

 

Dirseğinde çoklu kırık meydana geldi

Resim yapmayı çok seven Ebru Su, düştüğünde kolunca ciddi bir acı hissetti. Götürüldüğü hastanede çekilen tetkiklerde dirseğinin iç kısmında çoklu kırık olduğu ortaya çıktı. Kolu alçıya alınan Ebru Su’nun ağrıları geçmedi. Ailesine, Ebru Su’nun dirseğinde meydana gelen kırığın çok ciddi bir kırık olduğu, ameliyatın getirildiği hastanede yapılamayacağı, ancak uzman bir doktor tarafından yapılması gerektiği iletildi. Bunun üzerine Bıçakçıoğlu Ailesi kızlarının yanlış bir müdahaleyle sakat kalmaması için ameliyatı gerçekleştirebilecek bir doktor arayışına girdiler.

 

Yanlış müdahale kızımızı sakat bırakabilirdi

Bıçakçıoğlu ailesi Ebru Su’nun dirseğinde meydana gelen kırığın tedavisi için Memorial Antalya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nde Op. Dr. Kemal Gökkuş’a başvurdu. Gece acil ameliyata alınan 7 yaşındaki Ebru Su şunları söyledi: “Düştüğümde kolum çok acıdı. Ağrısı hemen geçsin istedim ama geçmedi. Ameliyatta hiç canım yanmadı ve korkmadım. Resim yapmayı çok seviyorum. Ben de bu yüzden doktoruma ikimizin resmini yaparak teşekkür etmek istedim.” Ebru Su’nun annesi Gökşen Bıçakçıoğlu “Ameliyatın çok ciddi bir ameliyat olduğunu, sonucunda kızımızın sakat bile kalabileceğini öğrendiğimizde çok panikledik. Bu yüzden en doğru isme gelmek zorundaydık. Doktorumuz kızımızı gece ameliyata aldı ve ameliyat çok uzun saatler sürdü. Şimdi bu kadar sağlıklı olduğu için çok mutluyuz. İkimizin resmini çizip bana hediye etmesi de tüm ekibimizi çok duygulandırdı” dedi.

 

Dirsek kırıkları riskli ve ciddiye alınması gereken kırıklardır

Ebru Su’nun ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Kemal Gökkuş; “Çocuklar arasında oynanan oyunlara bağlı dirsek üzerine düşmeler sıkça oluyor. Dirsek üstü kırıklarda, üst kol kemiği dirseğin hemen üstünden kırılır ve en sık meydana gelen ciddiye alınması gereken bir kırıktır. Çünkü sinir hasarına ve dolaşım bozukluğuna neden olabilmektedir. Genellikle 8 yaş altındaki çocuklarda görülmektedir. Dirsek kırıkları tedavi edilmediği takdirde ilerleyen yaşlarda kalıcı sakatlıklara yol açabilir. Ebru Su’da da çoklu bir kırıkla karşılaştık ama ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Sakat kalma riski tamamen ortadan kalktı, hatta çok güzel resimler yapmaya bile başladı.” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55