,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

7 saatte Kızılay’a bağış ve destek yağdı

7 saatte Kızılay’a bağış ve destek yağdı
Koronavirüsle mücadele süreci ve Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında insani yardım çalışmalarını yoğunlaştıran Kızılay, daha fazla insana ulaşabilmek için “Bağış ve Dayanışma Programı” etkinliği düzenledi.

Kızılay, “Bağış ve Dayanışma Programı” ismiyle 7 saat süren bir canlı yayın programı düzenledi. Kızılay’ın sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programda vatandaşlar, ünlüler, siyasetçiler, işadamları, kanaat önderleri yayına katılarak Kızılay’a olan desteklerini yaptıkları bağışlar ve açıklamalarıyla tescillediler. Programda 7 saat içinde 15 milyon 600 bin TL bağış toplandı

 

Koronavirüsle mücadele süreci ve Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında insani yardım çalışmalarını yoğunlaştıran Kızılay, daha fazla insana ulaşabilmek için “Bağış ve Dayanışma Programı” etkinliği düzenledi. 7 saat süren canlı yayında ünlüler, siyasetçiler, sanatçılar, sporcular, işadamları, yabancı konuklar, valiler de konuk olarak Kızılay’a yaptıkları bağışlar ve açıklamalarıyla büyük destek verdiler. Genel Başkan Dr. Kerem Kınık’ın ev sahipliğindeki “Bağış ve Dayanışma Programı” Kızılay’ın İstanbul’da bulunan Afet Operasyon Merkezi’ndeki lojistik depolarında gerçekleştirildi.

 

Dünyada takdir edilen Kızılay

Canlı yayınlanan programa telefonla bağlanan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın, Kızılay’ın hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptığı çalışmaları bütün dünyanın takdirle izlediğini belirterek şunları söyledi:

“Bağış yaptığımızda, gönülden verdiğimizde bizde bir şey eksilmez çoğalır. Aslında biz ihtiyaç sahibine yardım ettiğimizde son tahlilde kendimize yardım ederiz. O yardımlar bizim dünyamızı zenginleştirir. Bu paylaşım bereketiyle bize geri döner. Kızılay bunun en güzel kurumsal örneklerinden birisini teşkil ediyor. Dünyada yaptıkları çalışmaların ne kadar takdir edildiğine şahidim. Kızılay ülkemiz ve insanımız adına kalıcı gönül kapıları açıyor. Bu Covid-19 sürecinde de dünyaya insani yardım diplomasisinin merkezinde insanın ve şerefinin olduğu dış politikanın mümkün olduğunu bir kez daha gösterdik.”

 

Sümer Teyze geceye damga vurdu

Kızılay’ın programda ilk olarak koyduğu 5 milyon TL bağış hedefini 78 yaşındaki Sümer teyze yaptığı 2 milyon TL’lik büyük bağışla geçti. Tam ismini açıklamak istemeyen Sümer Teyzenin bağışıyla birlikte 5 milyon TL bağış hedefi aşılarak 6 milyon 111 bin TL bağışa ulaşıldı. Kızılay Başkanı Kınık, düzenli bağışçı olan Sümer Teyze’nin bu bağışının Covid-19 hastalığı ile mücadelede de kullanılacak olan plazma merkezinin inşası için kullanılacağını söyledi.
İş adamı Mehmet Büyükekşi çocuklar için 5 milyon TL değerinde ayakkabı bağışlayacaklarını söyleyerek gecenin en büyük desteğini verirken Adana iş dünyasından da 2.1 milyon TL katkı sağlandı.

Bağış programına katılan ünlü isimler Esra Erol, Müge Anlı, Hakan Akkaya da yaptıkları önemli bağışlarla Kızılay’a büyük destek verdiler. Kızılay şubelerinin ve yöneticilerinin de bağışları toplanan rakamı daha da yukarı da çıkardı. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Vali Yardımcısı Salih Altun’un da destek verdiği gecenin sonunda 7 saat içinde 15 milyon 600 bin TL bağış toplanmış oldu.

 

İhtiyaç sahiplerine hemen ulaştıracağız

Kınık, bağış programında toplanan miktarın hemen ihtiyaç sahiplerine aktarılacağını belirterek şunları söyledi:

“Biz bu geceyi 2 gün içinde organize ettik. Sosyal medya üzerinden ilk defa böyle bir etkinlik düzenledik. Saatler içinde on binlerce insanımızdan 15 milyon 600 bin lira destek aldık. Duyurusunun daha az yapılmasına rağmen her kesimden büyük bir teveccüh gördük. Hamd olsun milletimiz her zaman yanımızda.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55