,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

7 milyon euronun çalınmasıyla ilgili 17 gözaltı

7 milyon euronun çalınmasıyla ilgili 17 gözaltı
Gaziantep'te 2013 yılında bir bankaya ait 7 milyon 200 bin euroyu çaldıktan sonra kaçan, daha sonra teslim olan ve ardından bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen 2 güvenlik görevlisinin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep'te yaklaşık 5 yıl önce bir bankaya ait 7 milyon 200 bin euronun çalınması ile ilgili aralarında 2 güvenlik görevlisinin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Konu ile ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “28 Mart 2013 tarihinde İlimiz İncilipınar mahallesinde faaliyet gösteren bir bankaya ait 7 milyon 200 bin Euro paranın muhafazası için görevlendirilen özel güvenlik şirketi çalışanları olan M.V. ile G.A. isimli şüpheli şahıslar tarafından ‘görevlerini kötüye kullanmak suretiyle muhafazaları altında bulunan paraları  zimmetlerine geçirme’ olayı ile ilgili şüpheli şahısları, yakalama çalışmaları devam ederken her iki şüphelide 31 Temmuz 2013 tarihinde kendiliğinden gelerek teslim olmuşlar ve yapılan yargılama neticesinde sanıklar cezaevinde belli bir süre yattıktan sonra tahliye olmuşlardır.” denildi.

Olay tarihinden bu yana suçtan elde edilen 7 Milyon 200 bin euroluk suç geliri paranın ele geçirilemediği ve şahısların da bu suçtan yüklü miktarda haksız kazanç elde ettikleri belirtilen açıklamada, “Suçtan elde edilen gelirlerden faydalanan kişilerin elde ettikleri bu gelirlerinden mahrum edilmesi, suç işlemeyi teşvik eden ekonomik nedenlerin ortadan kalkması, failin suçtan elde ettiği haksız menfaatlerin ve yararların engellenmesi amacı ile Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Suç Gelirleri ile Mücadele Büro Amirliği görevlilerimiz tarafından uzun bir süreç içerisinde yapılan araştırmalar ve istihbarı çalışmalar neticesinde de, şüphelilerin elde etmiş olduğu 7 milyon 200 bin euroluk suç geliri ile ilgili olarak eşleri, kardeşleri, anneleri, babaları ve 3'ncü kişilerin üzerine çok sayıda ev, arsa, araba aldıkları, iş yerleri ve kuyumcu iş yeri açtıkları, hayat standartlarının suç tarihi öncesine göre arttığı anlaşılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

Hırsızlıktan elde ettikleri mal varlıklarını aklama suçuna karıştıkları tespit edilen 17 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, operasyonda, bahse söz konusu güvenlik görevlileri M.V. ile G.A ile M.V, B.A, M.Y, B.V, R.Ç, E.Ç, E.A, T.V, F.A, G.A, A.A, C.A.V, H.Ç, Z.S ve E.Ç isimli şüphelilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Şüphelilerin, elde ettikleri para ile temin ettikleri, 19 adet taşınmaz, 12 adet değişik markalarda taşıt, bir adet şirket, bir adet şirketin yüzde 5 hissesi olmak üzere taşınır ve taşınmazlara da el konulduğu bildirilen açıklamada, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 6 kilo 398 gram altın, 3 bin 460 Euro, 925 dolar, 3 bin 455 lira para, 12 adet kol saati, 5 adet pos cihazı, 7 adet değişik marka ve çaplarda ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait 897 adet fişek, 2 adet ruhsatsız tüfek ve bu tüfeklere ait 16 adet dolu fişek ele geçirildiği belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından Şehitkamil Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55