,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

7 kadından biri bunu yaşıyor

7 kadından biri bunu yaşıyor
Psikofarmakoloji Derneği tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi ve 4. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikofarmakolojisi Sempozyumu (8. UPK & 4. UÇEPS), Antalya Kervansaray Lara Otel’ de gerçekleştirildi.

Psikofarmakoloji Derneği’nin “Beyin Aklımızda” sloganı ile düzenlediği 8. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi & 4. Çocuk ve Ergen Psikofarmakolojisi Sempozyumu’nda konuşan Prof. Dr. Nazan Aydın “her yedi kadından bir tanesinde doğum sonrası depresyonu görülebiliyor” dedi.

Gebelikte pek çok ruhsal bozukluk görülebildiğini belirten Aydın “özellikle depresyon kadınlarımızda çok sık rastladığımız problem” diyerek şunları söyledi: “Önce şunu ifade edeyim gebelikte ve doğum sonrası dönemde kadınların büyük bir kısmında farkedilmeyen ruhsal bozukluklar olabiliyor. Şöyle bir rakam vermek istiyorum her yedi kadından bir tanesinde doğum sonrası depresyonu görülebiliyor ama bunların bir kısmı gebelik sırasındada başlayıp doğum sonrası dönemde devam edebiliyor. Bizde özellikle bu kadınların farkedilmesi, bir hastalık olduğunun bilinmesi ve tedavi edilmesi konusunda yönlendirmek istiyoruz. Gerektiğinde psikoterapi yapıyoruz gerektiğinde başka yöntemlerle hastalarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz ama özellikle ağır ve ciddi durumlarda özellikle plesantadan az oranda geçen bebeği büyük oranda etkilemeyen ilaçlar tercih ederek tedavileri yapmaya çalışıyoruz”

Gebelikte ilaç dışı tedavi olarak en fazla psikoterapi yönteminin kullanıldığını belirten Prof. Dr. Nazan Aydın “Özellikle bilişsel davranış terapileri daha çok düşünce sistemleri üzerine odaklanıyor. Kişiler arası ilişkilerde psikoterapistler daha çok iletişim,ilişki sorunları, sosyal destek sistemi üzerine odaklanıyor. İlaç tedavisi dışında, psikoterapiler dışında magnetik simülasyon dediğimiz bir yöntem var.Depresyonda kullanılabiliyor. Aynı zamanda bitkisel kaynaklı ama ilaç olarak kullanılan bazı maddeler var.Bunlarıda yardımcı olarak kullanabiliyoruz. Işık tedavisi, akupunktur vemasaj tedavisi de hala denenme aşamasında olan tedaviler” dedi.

7-kadindan-biri-bunu-yasiyor.jpg

7-kadindan-biri-bunu-yasiyor-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55