,
  • BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

6-8 Ekim vahşetinin organizatörleri hakkında soruşturmanın başlatılmaması kamuoyunu endişelendiriyor

6-8 Ekim vahşetinin organizatörleri hakkında soruşturmanın başlatılmaması kamuoyunu endişelendiriyor
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yaptığı açıklamada, aradan 7 yıl geçmesine rağmen 6-8 Ekim vahşetinin organizatörleri hakkında herhangi bir soruşturmanın başlatılmamasının kamuoyunu endişelendirdiğini belirtti.

 

6-8 Ekim 2014 tarihinde PKK/HDP’lilerin elleriyle gerçekleşen vahşet, katliam ve yıkımın üzerinden 7 yıl geçtiğini hatırlatan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, bu olaylar sırasında parti binalarına yönelik saldırı olduğunu, yüzlerce vandalın, çetecinin parti binasını içindekilerle birlikte yakmaya çalıştığını söyledi.

Katliamın planlamasının belediye binasında yapıldığı duyumunu aldıklarını vurgulayan Başkan Şahin, o günden beri vahşeti organize eden HDP’li yetkililer hakkında herhangi bir soruşturmanın başlatılmamış olmasının kamuoyunu endişelendirdiğini, vicdanları kanattığını ifade etti. Vahşet ve katliamın üç gün sürmesine rağmen buna karşı herhangi bir önlem almayan o dönemin kolluk kuvvetlerinin de yargılanması gerektiğini söyleyen Şahin, yargıyı göreve çağırdı.

6-8 Ekim katliamımın sorumlularının hakkında herhangi bir soruşturmanın olmamasının katliam ve vahşetin sorumlularını cesaretlendireceğini, yeni vahşetlere davetiye çıkardığını belirten Şahin, suçlukların gereken cezayı alıncaya kadar bu durumu ısrarla gündemde tutmayı sürdüreceklerini vurguladı.

6-8 Ekim vahşetinin organizatörleri hakkında soruşturmanın başlatılmaması kamuoyunu endişelendiriyor

 

“O gün il binamızı içindeki arkadaşlarımızla yakmaya çalıştılar”

PKK ve yandaş kesimlerin 6-8 Ekim olayları sırasında özellikle İslami kesimleri hedef aldığını söyleyen Şahin, “Tarihi katliam ve vahşetlerle dolu olan PKK, 2014 ekim ayında DAİŞ’in Kobane saldırısını bahane ederek bölgede bir vahşet yaşattı, yine bir vandalizm, kaos oluşturdu; insanların canına kıydı, şehirleri harap etti. Özellikle İslami kesimleri hedefine aldı. Batman’da da özellikle bizim il teşkilatımızı ve bize yakın duran İslami STK’ları hedefine koydu. O gün il binamızı içindeki arkadaşlarımızla yakmaya çalıştılar.” dedi.

“Saldırı planlamasının belediye binasında yapıldığı duyumunu aldık”

Batman’da gerçekleşen olayların HDP kontrolündeki Belediye binasında organize edildiği duyumunu aldıklarını belirten Başkan Şahin, “Bu katliamın planlamasını önceden belediye binasında yapıldığı duyumunu almıştık. Bunun organizasyonunu daha önce toplantılar düzenleyerek ‘halk evleri’ adıyla bilinen, örgüt hücreleri olarak kullanılan yerlerde bunun planlamasını yapmışlardı. 6-8 Ekim günleri arasında yüzlerce çetesini üzerimize saldırarak il binamızı ve içindeki kardeşlerimizi yakmaya çalıştılar ki, attıkları molotoflarla bir sürü arkadaşımız yaralandı.” diye konuştu.

“Saldırı organize edenler herhangi bir soruşturma geçirmedi”

Saldırganların ve organizatörlerin şimdiye kadar herhangi bir soruşturma geçirmediklerini söyleyen Başkan Şahin şöyle devam etti:

“Yine halkın iş yerlerini, kurumları talan ettiler. Böyle bir Vandalizm, vahşet yaşandı fakat gelin görün ki, bu vahşeti organize eden HDP yetkililerinden ve organizatörlerden şu ana kadar hiç kimsenin bu anlamda bir soruşturma, kovuşturma geçirdiği, bir yargılanma süreci başlatıldığını duymadık. 3 gün boyunca kurumlarımıza, İslami kesime, iş yerlerine yapılan saldırılara karşı o zamanın kolluk kuvvetleri de buna tamamen seyirci kaldılar. Adeta buna göz yumdular, müsamaha gösterdiler. Bunlara dönükte bir soruşturmanın yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz. Kamuoyu bunu merak ediyor ve bu konuda bir huzursuzluk söz konusudur.”

“Bu vahşet cezasız kalırsa yarın bunun tekrar edilmeyeceğinin garantisi yoktur”

Suçluların cezalandırılmaması durumunda olayların tekrar edilmesi tehlikesi bulunduğunu vurgulayan Şahin, “Bu vahşet cezasız kalırsa yarın bunun tekrar edilmeyeceğinin garantisi yoktur. Bir suç işleniyorsa ve buna müsaade edilmişse bunların yargılanıp cezalandırılması gerekir. Her ekim ayına girdiğimizde başta Diyarbakır olmak üzere Batman’ımız ve bölge illerinde meydana gelen vahşetler aklımıza geliyor. Kamuoyunun gönlünü rahatlatacak bir soruşturma, cezai müeyyide uygulanana kadar her ekim ayında bu vahşeti ve buna sessiz kalan kurumları dile getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Bu vahşeti yapanların ve yaptıranların hak ettikleri ceza uygulatılana kadar her yıl bunu dile getireceğiz.”

Yetkilileri göreve çağıran Başkan Şahin, “Yaşanan bu vahşet, katliam, talan, yıkım, Vandalizm cezasız kalırsa bunu yapanlar bundan cesaret alarak ilk fırsatta bunu tekrar yapacaklardır. Diyarbakır’da, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir vahşet sergilendi. Batman’da aynısı yapılmaya çalışıldı. Batman’da bu katliam yaşanmadıysa yine HÜDA PAR’lıların sağduyulu düşünceleri sayesindedir. Yoksa belki de daha beteri yaşanacaktı. Ama bunu yapanlara yönelik bir soruşturma yapılmadı. Biz bu vahşeti unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunu yapanların ve yaptıranların hak ettikleri cezaları uygulatana kadar her yıl bunu dile getireceğiz.” açıklamasında bulundu.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55