,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

6-8 Ekim Şehidleri 6'ncı yılında rahmet ve minnetle anıldı

6-8 Ekim Şehidleri 6'ncı yılında rahmet ve minnetle anıldı
2014 yılının Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları, bayram sabahında kabirleri başında anıldı.

 

Şehitler Kervanı Platformu öncülüğünde bir araya gelen şehid yakınları ve sevenleri, bayram namazından sonra Yeniköy Mezarlığı'na akın ederek 6'ncı yılında da şehidlerini unutmadıkları gösterdiler.

Mezarı başında yapılan anma programında Yasin-i Şerif okundu, dualar edildi.

Pandemi dolayısıyla sosyal mesafenin korunduğu kabir ziyaretinde, şehidlerin sevenleri ve dava arkadaşları, bir bayramı daha buruk geçiren ailelere sabr-ı cemil temennilerinde bulundular.

Yapılan şehid kabirleri ziyaretinde İLKHA'ya açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, 6-8 Ekim katliamında şehid edilen Yasin Börü ve arkadaşları, aylardır tüm dünyanın gündemini meşgul eden ve yaşam koşullarını değiştiren Coronavirus salgınına değindi.

6-8 Ekim Şehidleri 6'ncı yılında rahmet ve minnetle anıldı

Salgından dolayı birçok ibadet ve İslami geleneklerden mahrum kalındığına dikkat çeken Sağlam, "Evvela bütün Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Rabbim daha huzurlu, insanların kucaklaşarak bayramlaştığı bayramlara ulaşmasını niyaz ediyorum. Maalesef büyük bir musibetten geçiyoruz. Arafat'ın, Muzdelife'nin ve Mina'nın milyonlarca insan tarafından tekbirlerle inletildiği dönemde maalesef şu anda çok sınırlı sayıda insanın Hac edebildiği bir musibet günlerini yaşıyoruz." dedi.

6-8 Ekim Şehidleri 6'ncı yılında rahmet ve minnetle anıldı

"Onlar, ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken zalimler tarafından şehit edildiler"

Bayram namazı sonrası yapılan kabir ziyaretlerindeki asıl gayeye değinen Sağlam, "Bizler bayramın ilk saatlerinde mezarlıklara gitmekteyiz. Bunun anlamı, bizim asıl vatanımızın burası olmasındandır. Hepimiz yıllarca bir evde yaşıyoruz. Ama buralar belki yüzlerce ve hatta binlerce yıl kalabileceğimiz mekanlardır. Eminim insanlık bu bilinçte olduğu zaman dünyaya sarılıp çok küçük menfaatler karşılığında diğer insanlara zulmetmekten vazgeçer." ifadelerini kullandı.

Sağlam, "Bu bilince ulaşabilmek için nice insanlar tarih boyunca maalesef zulme uğramış; Yasin, Aytaç ve arkadaşları gibi insanlığa hizmet edebilmek, ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtabilmek için gayret ederken zalimler tarafından şehit edilmişlerdir. Tabii ki bu zülüm 6-8 Ekim ile sınırlı değildir. Ondan önce de zulümler vardı ve sonrasında da devam etti." şeklinde konuştu.

 

"Şu anda insanlık gözle görülmeyen bir varlık tarafından adeta esir alınmış durumda"

Covid-19 mikrobu karşısında insanlığın aciz kaldığına vurgu yapan Sağlam, "6-8 Ekim zulmünün üzerinden 6 yıl geçti. Biz ümit ediyoruz ki bir daha zulümlerin yaşandığı günler olmasın ve ümmetin üzerindeki bu musibetten de insanlık ders alsın. Allah'ın kudreti karşısında insanın ne kadar aciz olduğunu belki bu kadar net bir şekilde insanlığa anlatamadık. Ama şu anda milyarlarca insan gözle görülmeyen bir varlık tarafından adeta esir alınmış durumda ve acziyetini bizzat müşahede etmiştir." diye belirtti.Formun Üstü

6-8 Ekim Şehidleri 6'ncı yılında rahmet ve minnetle anıldı

Ayrıca 31 Mayıs 2010 yılında Filistin'e insani yardım götürmek üzere yola çıkan ve siyonist işgal rejimi tarafından gerçekleştirilen Mavi Marmara saldırısında şehid edilen Ali Haydar Bengi'nin kabirleri ziyaret edildi.

6-8 Ekim Şehidleri 6'ncı yılında rahmet ve minnetle anıldı

 

Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş, Turan Yavaş, Cumali Güneş'i 6-7 Ekim 2014'te kurban eti dağıtırken hunharca şehid eden PKK/HDP'liler, yaklaşık 8 ay sonrada şehid Yasin Börü'nün hocası Aytaç Baran'ı sokak ortasında kalleşçe şehid etmişlerdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55