,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

6-7 Ekim şehitleri için hazırlanan eserin klibi Diyarbakır’da çekildi

6-7 Ekim şehitleri için hazırlanan eserin klibi Diyarbakır’da çekildi
İlahi Ses Sanatçısı Ender Tekin, 6-7 Ekim şehitleri ile 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Yusufîler için hazırladığı eserin klibini Diyarbakır’da şehitlerin kabri başında çekti.

İlahi Ses Sanatçısı Ender Tekin, 6-7 Ekim şehitleri ve Yusufîler için hazırladığı eserin klibini Diyarbakır’da çekti.

İlahi Ses Sanatçısı Ender Tekin, 6-7 Ekim şehitleri ile 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Yusufîler için hazırladığı eserin klibini Diyarbakır’da şehitlerin kabri başında çekti.

Tarihi Sur ilçesinin belirli yerlerinde çekimi yapılan klip çalışmasına, 6-7 Ekim şehitlerinin kabrinin başında devam edildi.

PKK tarafından katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın da isiminin zikredildiği eser için hazırlanan klip hakkında açıklamalarda bulunan Ender Tekin, şehitler ve 28 Şubat ile FETÖ yargısı mağduru Yusufîleri unutturmamak için böyle bir çalışmaya giriştiğini söyledi.

Eserin kendi ailesinin duyduğu bir kaygı ve üzüntünün ürünü olan bir çalışma olduğunu ifade eden Tekin, “Çalışmanın içerisinde 6-7 Ekim olaylarında şehit olan kardeşlerimizin isimleri geçiyor, mustazafların, Yusufîlerin isimleri geçiyor. Kısaca bu eseri yaparak şehitlerimizin ailelerine ‘Bu şehitleri unutmadık ve bu kaygıyı sizler gibi taşıyan bu ülkede birçok insan var. Sizin acınızı anlayan, sizin acınızla gözyaşı döken birçok insan var, bizler de onlardan biriyiz ve sizin yanınızdayız. Bu şehitleri unutmayacağız, Yusufileri unutmayacağız ve insanlar hatırlasın diye de devamlı böyle eserler yapacağız’ demek istiyoruz. Duygularımızı, hislerimizi yansıtmak adına böyle çalışmalar yapacağız. Amacımız bu eseri öncelikle şehit ailelerine ulaştırmak ve onların dinlemesini sağlamak.” dedi.

Eserin Diyarbakır stüdyolarında yapıldığını söyleyen Tekin, sözlerine şöyle devam etti: “Eserde hiçbir ticari kaygı olmadı. Eser Diyarbakır stüdyolarında yapıldı. Özellikle burada yapılmasını istedik. Klibi çekmek için Diyarbakır’a geldik. Özellikle Diyarbakır’da şehitlerimizin kabri başında, Diyarbakır sokaklarında, Sur sokaklarında çektik klibi. İnşallah bir nebze olsun şehit aileleri bu eseri dinlediklerinde duygulansın ve ‘Bizim şehitlerimizi unutmayan insanlar var’ deyip hak ve adaletin hiç bir zaman unutulmayacağını bilsin. 6 aydan fazla oldu ben bu eseri yapalı, ancak stüdyo çalışmalarından dolayı zaman gerekiyordu. O zaman biraz öne çekilmiş olsa da öncelikle katliamın yıldönümü için yapılmış bir eser değil. Klip çalışmalarını katliamın yıldönümüne yetişmesi için biraz hızlandırdık.”

“Bir gün gelecek mahşer gününde tüm mazlumlar zalimlerden ve zulme göz yumanlardan, ses çıkarmayandan, hiçbir şey yapmayandan hesap soracak.” diyen Tekin, “Bir gün gelecek, Yasinler, Aytaçlar, Hasanlar, Hüseyinler, Turanlar, Riyadlar, Cumaliler, Arakan’da, Filistin’de, Suriye’de şehit olan kardeşlerimiz birer birer rablerinin huzuruna gelecekler ve o gün geldiğinde elbette ki zalimlerden, bu zulmü yapanlardan haklarını isteyecekler. Ancak unutmamalıyız ki Allah’ın huzuruna bir bir geldiklerinde, Arakan’da tecavüze uğrayan kadınlar, o küçücük çocuklar, yakılan anneler, Filistin’de tankların altında ezilenler, o kurşun yemiş bebekler, ellerinde sapanla tanklara meydan okuyanlar, Diyarbakır sokaklarında işkence edilerek öldürülen Yasinler, ‘Ya Rabbi biz hakkımızı istiyoruz, şüphesiz sen bizim hakkımızı zalimin üstünde bırakmayacaksın. Şüphesiz onları sen helak edeceksin ancak bu zulme gözyaşı dökmeyen, bu zulüm dursun diye hiçbir şey yapmayan, sessiz kalan, hatta sadece kınayan, bir kez bile elini açıp dua etmeyen Müslümanlardan da davacıyız, onlardan da hesap sor’ diyecekler.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55