,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

6-7 Ekim olaylarının arkasında PKK-FETÖ işbirliği

6-7 Ekim olaylarının arkasında PKK-FETÖ işbirliği
6-7 Ekim provokasyonunun ikinci yılında, Yasin Börü ve arkadaşlarının katilleri hala ceza almazken, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi olaylardaki PKK-FETÖ işbirliğine soruşturma açtı.

SURİYE’deki Kobani kasabasının terör örgütü DAEŞ’in işgali altında olduğu gerekçesiyle HDP ve PKK’nın provokasyonuyla Türkiye’nin Güneydoğu şehirlerinde yaşanan ve 46 kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim olaylarının ikinci yıl dönümünde, terör örgütü PKK-FETÖ işbirliği olduğuna yönelik dava açıldı. Olayda hayatını kaybeden 16 yaşındaki Yasin Börü’nün annesi Hatice Börü ise, “İki yıldır acım hiç dinmedi çünkü olayın asıl sorumluları yargılanmadı. HDP Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani’deki Kürtlerin hakkını savunacağım diye halkı sokağa döktü ama benim oğlum Kürt Yasin.. Onlar onlarca Kürt’ün ölümüne neden oldu. Onların Kürtlerin haklarını koruduğu yok, silahı kimden alıyorlarsa onların haklarını savunuyorlar” dedi. 2014 Ekim ayının ilk haftasında, Suriye’deki Kobani’nin DAEŞ tarafından kuşatılmasının ardından PKK’nın bu ülkedeki kolu olan PYD-YPG’ye destek olmak ve olayı 62. hükümetin aleyhine kalkışmaya çevirmek isteyen HDP Merkez Yürütme Kurulu ve HDP EŞ Başkanları Selahaddin Demirtaş ve Gülten Kışanak, 6 Ekim’de aldıkları karar ve yaptıkları açıklamayla “Halklarımızı sokağa çıkmaya çağırıyoruz” çağrısı yaptı. Bu çağrının ardından başlayan yasadışı gösterilerde, terör örgütü PKK mensupları, bölgede önceden belirledikleri muhafazakar Kürtlerin evlerini de hedef aldı. Aralarında Yasin Börü ve Hasan Gökgöz’ün de yer aldığı gençler, PKK’lılar tarafından katledilirken olaylarda ülke genelinde 46 kişi hayatını kaybetti, 682 kişi yaralandı. 1113 iş yeri ve ev de hasar gördü. 

HDP’LİLER İFADE VERMELİ

Olaylara ilişkin Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, aralarında Yasin Börü’nün de yer aldığı gençlerin ölümüne neden oldukları belirlenen 20’si tutuklu 41 sanık hakkında dava açıldı.Davanın bugün geldiği noktaya dair bilgi veren mağdur ailelerin avukatı Murat Sadak, “6-7 Ekim olayları davasının, 7 Kasım’da yapılacak 9’uncu duruşmayla karar aşamasına gelmesini bekliyoruz. Biz, sokak olaylarını başlatan açıklamaları nedeniyle HDP yöneticileri ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında da dava açılmasını talep ettik. O dönemde kendileri milletvekili dokunulmazlığı olduğu için haklarında ayrı bir fezleke hazırlanarak meclise gönderildi. Ancak Demirtaş ve HDP’li yöneticiler hala bu kapsamda ifade vermedi” dedi. 

PKK-FETÖ İŞBİRLİĞİ

Olaylar da, saldırıya uğrayan vatandaşların polisi aramasına rağmen yardım gelmediğini, olayda terör örgütü PKK ile FETÖ işbirliğinin her zaman bir şüphe halinde olduğunu belirten avukat Sadak, yeni bir gelişmeye ilişkin de bilgi verdi: “Ankara 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 6-7 Ekim olaylarına dair açılan davada, olayların PKK-FETÖ işbirliğiyle yapıldığı konusu soruşturuluyor. Bu konuda hazırlanmış bir iddianame var ancak gizlilik kararı nedeniyle içeriğini öğrenemiyoruz. Şimdi görevli ve ihmali ya da işbirliği olduğu şüphesi olan polis veya jandarma gibi kamu görevlileri soruşturuluyor.” 

HDP’NİN DERDİ KÜRTLER DEĞİL

DAVANIN sembol ismi haline gelen Yasin Börü’nün annesi Hatice Börü, “Başka Yasinler ölmemesi için” bu olayın aydınlatılması ve sorumlularının cezalandırılmasını istiyor. Hatice Börü, şunları söyledi: “İki yıl geçti, Yasin’imin acısı hiç dinmedi. Hiç değilse, katliamı yapanlar cezalandırılsaydı. Bu olayların sorumlusu, sokak olaylarını başlatan açıklamalarıyla HDP’liler, Selahattin Demirtaş’tır. HDP ve PKK, sözde Kürtlerin haklarını savunuyor ama durmadan Kürtleri katlediyor. Yasin’de bir Kürt genciydi, PKK’lılarca katledildi. HDP ve PKK, her zaman Kürtlere zarar verdi, zulm etti. Onlar, Kürtlere değil kendilerine silahı kim veriyorsa onların haklarını savunuyor. Artık kimse onlara inanmıyor. Hendek teröründe Sur’u savunmaya çağırdılar, şimdi de anma için çağırdılar ama halktan kimse sokağa inmedi.

KOBANİ BAHANESİYLE KİŞİSEL ÖC ALMIŞLAR

Diyarbakır 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen iletişimin dinlenmesi ve kayda alınmasına ilişkin kararla tespit edilen tapeler, tanık beyanları  6-8 Ekim olaylarının boyutunu da ortaya koydu. Terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantısı HDP’nin çağrısıyla başlatılan Kobani olaylarının PKK sempatizanı ailenin “öç alma” kumpasına dönüştüğü ortaya çıktı. 

Devlet yanlısı olduğu ve PKK’nın eylemlerini eleştirdiği belirtilen Aziz Alagöz’ün, 6 Ekim’de hasımları Tahsin Tekin’in saldırısına uğradığı tanık ifadelerine yansıdı. Telefon tapelerinde ise Yasin Börü’yü balkondan attığı iddia edilen Ahmet Tekin, gruptan ayrılarak babası ile birlikte Alagözleri darp etti. Ardından Yasin Börü ve arkadaşlarının sığındığı evi bastı. Ancak sonrasında gelip teslim olmak istedi. Tapelerde bu durumu babasına anlattığı görülen Ahmet Tekin’e babasının verdiği tepki ise “Ağzına b.k sokacağım ha” oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55