,
  • BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu” Basın Turu

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu” Basın Turu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu” Basın Turu'na katıldı.

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu tanıtımı nedeniyle düzenlenen basın turunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, organizasyonun 2017 itibarıyla bisiklet sporunun dünyadaki zirvesi olan World Tour kategorisine yükseltildiğini hatırlatarak, “Devlet olarak, altyapı imkânlarından sporcularımızın desteklenmesine, uluslararası organizasyonlardan tanıtıma kadar hemen her alanda sporun gelişmesi ve yaygınlaşması için gayret sarf ediyoruz” dedi.

Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
0:00
Fullscreen
00:00
Mute

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı basın turu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.


10 Ekim’de Alanya-Kemer etabıyla başlayacak olan 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun, 15 Ekim’de İstanbul’da sona ereceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, turnuvaya iştirak edecek olan sporculara, takımlara, ülke temsilcilerine başarılar diledi.

“BİSİKLET TURU, TÜRKİYE’NİN EN PRESTİJLİ ORGANİZASYONLARINDAN BİRİ”

1963 yılında Marmara Turu adıyla başlayan etkinliğin bugün Türkiye’nin en prestijli spor organizasyonlarından biri hâline geldiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, organizasyonun 2017 itibarıyla bisiklet sporunun dünyadaki zirvesi olan World Tour kategorisine yükseltildiğini hatırlattı ve bu yükselişin önümüzdeki dönemde de süreceğini söyledi.

Sporun bireylerin sağlıklı hayat sürmelerine yaptığı katkı yanında, ülke tanıtımlarında da ciddi bir rol üstlendiğine ve bugün artık bazı sporların belli ülkelerle anılır hâle geldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha önce varlık gösteremediğimiz kategorilerde bile sporcularımız madalya kazanmaya, derece yapmaya başladılar. Elbette henüz arz ettiğimiz yerde değiliz, daha kat etmemiz gereken önemli bir mesafe olduğunun fakındayız. Ama devlet olarak altyapı imkânlarından sporcularımızın desteklenmesine, uluslararası organizasyonlardan tanıtıma kadar hemen her alanda sporun gelişmesi ve yaygınlaşması için gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

“SPORA, ÖZELLİKLE DE BİSİKLET SPORUNA DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Spora, özelikle de bisiklet sporuna verdikleri desteği sürdüreceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerde belediyelerle birlikte bisiklet yollarının yapımı ve çoğaltılmasının ve gençliğin bunları sahiplenmesini sağlanmasının bunun önemli adımı olduğunu belirtti.

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun başarılı geçmesi temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yarışacak tüm sporcuların ellerine, kollarına, bacaklarına kuvvet versin, pedallarının dönüşünü kolaylaştırsın diyor, hepsine muvaffakiyetler temenni ediyorum” temennisiyle sözlerini tamamladı.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Salcano Bisiklet'in Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akgül tarafından, Dünya Bisiklet Birliği’nce onaylanan ilk Türk bisiklet markası olan Salcano bisiklet takdim edildi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bisikletçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55