,
  • BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

5. Mirasımız Kudüs Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirildi

5. Mirasımız Kudüs Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirildi
Mirasımız Kudüs Derneği ve Dünya Karikatüristler Birliği'nin bu yıl 5'incisini düzenlediği Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerine kavuştu. Program sonunda ayrıca 11 kişi, çekilen kura ile Kudüs ziyareti kazandı.

26 ülkeden 179 karikatüristin 455 eserle katıldığı yarışmanın ödül töreni, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Yoğun katılımla gerçekleşen ödül törenine, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra yüzlerce Kudüs gönüllüsü katıldı.

Yeşilyurt Camii Müezzini Hasan Karaca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci, "Karikatür bir araçtır. Dünyaca ünlü sanatçılar, çizgileriyle bir düşünceyi bir figüre yerleştirmeye çalışıyorlar. Meselenin ne olduğunu dünyaya anlatmaya çalışıyorlar. Bu sanat eskiden günümüze kadar farklı şekillerde devam ederek gelen bir sanattır. Mirasımız derneği bu vesile ile de dünyaya açılmaya çalıştık ve elhamdülillah açıldık. Bugün çizerlerle Mescid-i Aksa'yı gündeme getirmeye çalışıyoruz. Yarın başka, farklı bir zamanda başka yöntemlerle gündemde tutacağız." dedi.

"Kudüs'ü özgürleştirmek hepimizin sorumluluğudur"

Kudüs'ün hayatın merkezine alınması gerektiğini belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, "Kudüs, hayatımızın mektebi oldu. Kudüs, inancımızın ilk kıblesi. Kudüs dediğimizde her birimizin yüreğinde sadece bir şehir ismi gelmez. İçerisinde yaşanan acılar ve hüzünle her birimize farklı bir duygu iklimine götürür. Eğer Kudüs'ün özgürleşmesi için onu özgürleştirecek alanlara yatırım yapmazsak sabaha kadar bu salonda 'Kudüs özgür olacak' desek de özgürleşmez. Emek, alın teri, cehd ve cihad olmadan, onun uğrunda emek ortaya koymadan hiçbir şey olmaz. Bugün Kudüs'ü özgürleştirmek bir Müslüman olarak hepimizin sorumluluğudur. Orası emanetimiz, kutsalımız, her şeyimizdir. Orası sadece miting alanlarında, meydanlarda ya da karikatür yarışmalarında konuştuğumuz bir yer değildir. Orası inancımızın ilk kıblesi, kendisi için yola çıkılacak olan 3 mescitten biridir. Onu kenara alamayız. İnancımızın gereği olarak hayatımızın merkezinde almak zorundayız." diye konuştu.

Esenler, Kâğıthane, Üsküdar ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle hazırlanan yarışmada birincilik ödülünü kazanan Şener Tosun'a 30 bin lira, ikincilik ödülünü kazanan İranlı karikatürist Nahid Maghsoudi'ye 25 bin lira, üçüncü olan Kazakistanlı karikatürist Galym Boranbayev' 15 bin lira ödül verildi.

Mirasımız Derneği Özel Ödülü'nü kazanan Esile Altunışık, Naci el-Ali Özel Ödülü'ne layık görülen Eren Esirci, Necmettin Erbakan Özel Ödülü'nün sahibi Halime Aydın, II. Abdülhamit Han Özel Ödülü'nü kazanan Melike Sümeyye Aysal ve Selahaddin Eyyubi Özel Ödülü'nü kazanan Meryem Sena Burhan'a 7 bin 500'er lira para ödülü verildi.

Dereceye giren tüm karikatüristlere ayrıca plaket takdim edilirken program sonunda çekilen kura ile 11 kişiye de Kudüs ziyareti hediye edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55