,
  • BIST 9718.08
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

45 yıl sonra yeniden vizyona girecek olan "Çağrı" filminin galası yapıldı

45 yıl sonra yeniden vizyona girecek olan "Çağrı" filminin galası yapıldı
​"Çağrı: İslamiyetin Doğuşu" 45 yıl aradan sonra 4K yeniden sinema izleyicisiyle buluşuyor. Uzun uğraşlar sonucunda 4K'ya uyarlanan filmin galası film yönetmeni Mustafa Akkad'ın oğlu Malek Akkad'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Mustafa Akkad'ın yönetmenliğini yaptığı filmin 4K görüntü ve 2D dijital ses kalitesiyle yenilenen kopyası, Türkçe dublaj ve alt yazılı versiyonlarıyla 15 Nisan'da vizyona girecek.

Oyuncu kadrosunda Anthony Quinn, Irene Papas, Michael Ansara, Johnny Sekka, Michael Forest, Garrick Hagon ve Damien Thomas gibi pek çok usta ismin yer aldığı film Türkiye'de ilk defa 31 Ocak 1977'de gösterime girmişti.

Taksim Atlas Sineması'nda basının yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen galaya, film yönetmeni Mustafa Akkad'ın oğlu Malek Akkad, 4K'ya uyarlayan yapımcı firma yöneticisi Pamir Demirtaş ve sanat camiasında çok sayıda kişi katıldı.

45 yıl sonra yeniden vizyona girecek olan

Malek Akkad

"45 yıllık film olmasına rağmen hala izleniyor"

Film gösterimi öncesinde İLKHA muhabirine konuşan Malek Akkad, "Çok heyecanlıyım. Çünkü filmi böyle izlemek gerekiyor. Biliyorum televizyonda da izlenebiliyor ama bu çok önemli bir film ve bence sinemada izlenmeli. İnsanların filmi izlemeye gelmesi beni çok mutlu etti. Filmin mesajı her zaman olduğu kadar güçlü. Harika vakit geçirdik. Galalar yapıldı. Film Dubai, Kahire ve Beyrut'ta gösterime girdi. Filme inanılmaz ilgi gösterildi. 45 senelik bir film olmasına rağmen hala her sene izleniyor. İnsanların olabilecek en iyi ortamlarda izlemesi gerekiyor ve bence bu şekilde izlemek en iyisi. Bu konuda bir klip çektik. Biliyorsunuz bütün negatif kısmı çıkarmanız gerekiyor. Negatif kısmı filmin 45 senelik (belki de daha fazla) olması bu sebeple her kareyi taramanız gerekiyor. Saniyede 24 kare ve film 3 saat. Arapça versiyonu 3,5 saat. Yani toplamda 6,5 saatlik filmin her karesini taramanız gerekiyor. Ayrıca bozuk olan kareleri düzeltmeniz gerekiyor. Filmi onarmak, renkleri ve sesi düzeltmek uzun bir süreçti ama severek ve keyif alarak yaptım." dedi.

45 yıl sonra yeniden vizyona girecek olan

Pamir Demirtaş

"Daha önce birçok engelle karşılaşan filmin yeniden gösterime girmesi Mustafa Akkad'a bir nevi iade-i itibardır"

Çağrı filminin tekrar sinemaya çıkmasından ve salonların kendilerine olanak vermesin keyif duyduğunu belirten yapımcı firma yetkilisi Pamir Demirtaş, "Filme Türkiye halkının alakalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu 45 yıldır her tarafta oynuyor. Yıllardır her Ramazan'da ekranda oynayan bir filmdir. Sinema fikri benim ve Malek'in 'sinema, sinemada izlenir' düşüncesiyle yapılan bir şeydir. Bir nevi rahmetli Mustafa Akkad'a da iade-i itibardır. Çünkü o dönemde birçok yerde film gösterilememişti, engellerle karşılaşmıştı. Bu film zaten Türkiye'de çok izlenmişti. Sinemalarda bir yıl izlenmişti. O dönemki kopyalar çok kötü durumdaydı şimdi filmi muhteşem bir görüntüyle izleyeceğiz." diye konuştu.

İslam'ın doğuşu ve Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan 177 dakikalık dev yapım, 4K görüntü ve 2D dijital ses kalitesiyle 15 Nisan'da beyaz perdede olacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55