,
  • BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

43. Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı

43. Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı
“ISTANBUL JEWELRY SHOW” Ekim 2016, TÜRK EKONOMİ BANKASI (TEB) Sponsorluğunda, rekor seviyede %19 Yabancı ziyaretçi ve toplamda %12’lik ziyaretçi artışı ile gerçekleşti!

Dünyanın 5. Büyük mücevher fuarı; ‘‘İstanbul Jewelry Show’’Ekim Fuarı, bu yılTürk EkonomiBankası (TEB) sponsorluğunda görkemli bir açılış ile gerçekleştirildi. Dört gün boyunca sadece sektör profesyonellerini ağırlamaya yönelik düzenlenen 43. Uluslararasi „Istanbul Jewelry Show“ Mücevher fuarı, tüm dünyadan mücevher sektörü devleri tarafından büyük ilgi gördü.

Geçen yıl Ekim ayı ziyaretçi verilerine oranla, toplam ziyaretçi oranında %12, yabancı ziyaretçi oranında ise%19’luk ziyaretçiartışı ile 19 Bin’in üzerinde sektör profesyoneline evsahipliği yapan 43. Uluslararası „Istanbul Jewelry Show“ Ekim Fuarı müthiş bir rekor ve başarıya imza attı.

Türk EkonomiBankası ( TEB) sponsorluğunda43. Sü gerçekleşen„Istanbul Jewelry Show“Uluslararası,mücevherat saat ve malzemeleri fuarı 87 ülkeden, mücevher sektörünün önemli alıcılarına ev sahipliği gerçekleştirerek toplam yerli ve yabancı 19.505 (19 Bin üzerinde) mücevher sektörü profesyoneline ev sahipliği yaptı.Mücevher sektörünün İstanbul’daki zirvesi haline gelen, dünyanın 5. Büyük mücevher fuarı “Istanbul Jewelry Show“ Ekim Fuarı ziyaretçilerinin%48’ini yabancı mücevher sektörü profesyonelleri oluşturdu. 31 yıldır kesintisiz UBM Rotaforte tarafından düzenlenen‘‘İstanbul Jewelry Show’’Fuarı, 4 gün boyunca CNR Expo’da tüm dünya genelinden mücevher alıcı ve satıcılarını biraraya getirdi.

Ülkemiz Mücevher Sektörü İhracatının %80’ine yakın bir payının gerçekleştiği‘‘İstanbul Jewelry Show’’ Fuarı’nda, Arap dünyası başta olmak üzere, Rusya’dan ABD’ye, Brezilya’dan, Danimarka’ya, Katar’dan, Singapura, dünyanın dörtbir yanından, mücevher sektöründe yeralan önemli alıcılarTürkiye Mücevher Sektörü ile önemli işbirliklerine imza atmak üzere fuarı ziyaret etti.

Halka kapalı gerçekleştirilen ve sadece sektörprofesyonellerinin ziyaret edebildiği 43.Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı “Istanbul Jewelry Show” Ekim Fuarı’nda buyıl onurkonuğu olarak sürpriz bir isim; Kuveyt Prensesi Nawal Humoud Alsabah tarafından da özel olarak ziyaret edildi. Fuarda dikkat çeken bir diğer sonderece önemli gelişme ise, son bir yıldır ziyarette bulunamayan Rus mücevheralıcılarının da fuara olan yoğun ilgisi oldu. Özellikle mücevher sektörü ihracatımızda da, önemli bir yere sahip Rus ya ile olan ikili ticari ilişkilerimiz açısından dikkat çeken ve ülke ihracatımız açısından sonderece sevindirici olan bu önemli gelişme ile Rusya pazarınayönelik ihracat yapan mücevher sektörü temsilcilerinin de “Istanbul Jewelry Show” Ekim Fuarı ile yüzleri güldü.

UBM Rotaforte Murahhas Aza’sı Sayın Şermin Cengiz;„Türkiye değerli metallerden yapılmış ziynet eşyalarının ihracatı son 15 yılda önemli ölçüde artış göstermiş olup, Türkiye mücevherat sektörü konusunda lider ülkelerden biri haline gelmiştir. Ülkemiz dünya altın mücevherat üretiminde ilk 5 ülke arasında yer almakta olup, dünya mücevherat otoriteleri tarafından, İtalya'ya rakip olarak gösterilmektedir. 1992 yılında 2,8 milyon $ olanTürk altından mamul mücevherci ve kuyumcu eşyası ihracatı,2015 yılında toplam 2.6 milyar $ 'a ulaşmıştır. Fason üretimden çıkıp, tasarımsal ürünlerle dünyada söz sahibi olunan bu dönemde, Türk markaları, aranan ve talep gören markalara dönüşmekle kalmamış, mücevherde özellikle Ortadoğu, Arap Yarımadası ve Rusya için "Made in Turkey" markalı mücevher ürünleri öncelikli tercih edilme noktasına gelmiştir. Türkiyemücevherihracatına%80 oranında katkı sağlayan, Uluslararası“Istanbul Jewelry Show” Ekim Fuarı, böylesine kritik bir dönemde çok önemli bir başarıya imzaatarak 87 ülkeden, %19’luk yabancızi yaretçi artışı yakalamış, toplam ziyaretçi oranında ise %12’lik önemli bir artış ile ülke ihracatımıza yönelik son derece verimli bir fuara bir kez daha imzaatmıştır’’dedi.

Türkiye Mücevher Sektörü Görücüye Çıktı!

Mücevher sektörünün önemli oyuncularının ürün ve hizmetlerinin sergilendiği Uluslararası‘‘İstanbul Jewelry Show’’ Fuarı’nda her yıl olduğu gibi birbirinden renkli etkinliklerle 800’ünüzerinde yerli ve yabancı firma yeni sezon tasarımlarıyla adeta yarıştı.Sadece mücevher sektörü profesyonellerinin ziyaret edebildiği fuarda, Türkiye başta olmak üzere Avrupa’dan Asya’ya, UzakDoğu’danAmerika’ya birçok coğrafyadan altın, mücevher, pırlanta, renklitaş, yarıdeğerli ve değerlitaş, inci, gümüş, gümüştakı ve gümüş ev eşyası, altınmontür, rafineri, saat, kalıp, vitrindekorasyon, makine-ekipman&yansanayii, kasa, yazılım, lojistik, İle aydınlatma sektöründen 800’ün üzerinde dünyanın önemli mücevher marka ve firmaları çok özel koleksiyonlarını ve ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

TEB sponsorluğunda, UBM Rotaforte tarafından 13-16 Ekim 2016tarihleri arasında, brüt 30 bin m2’lik alanda, 3 salonda, düzenlenen,43. Uluslararası“IstanbulJewelryShow” Ekim Fuarı,İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği (IMMIB), Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR), T.C. Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB tarafından desteklenen, Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) kalite onayı ve Kalite Yönetimi Sistemi ISO-9001 belgesine sahip uluslararası nitelikte bir fuar olma özelliğine sahip.

Editöre Not:

UBM ROTAFORTE(www.ubmrotaforte.com)

UBM Rotaforte, Dünya’nın lider fuar şirketlerinden merkezi Hong Kong’da bulunan UBM AsiaLtd ve Istanbul Mücevher Fuarı’nın organizatörü Rotaforte Fuarcılık A.Ş’nin evlilikleri sonucu kurulmuş bir ortak teşebbüs firmasıdır. Istanbul Mücevher Fuarı, 30.yılını kutladığı bu dönemde Mart ve Ekim aylarında olmak üzere yılda iki kez düzenlenmekte ve yaklaşık her iki fuarın toplamda 90.000 m2’lik brüt alanda gerçekleştirildiği fuarlarda 2000’leri aşan katılımcı firmayı, 45.000’in üzerinde sektör profeyoneli ziyaretçi ile buluşturmaktadır. Fuarlarda sergilenen ürünler; altın, pırlantalı ve gümüş mücevher, değerli ve yarı değerli taşlar, inciler, sade mücevher (montür), saatler, makine, alet ve ekipman, sergileme ürünleri ve güvenlik gereçleridir. Istanbul Mücevher Fuarı, 1.100’den fazla üretici ve ihracatçı firma üyesi bulunan IMMIB tarafından desteklenmektedir. UBM Rotaforte, Istanbul Mücevher Fuarı’nın yanı sıra Dünya’nın çeşitli ülkelerinde (B.A.E, Almanya, Hindistan) düzenlenen mücevher fuarlarında da Türk Pavilyonları organize etmektedir.

UBM ASIA LTD.(www.ubmasia.com)

Londra Menkul Kıymetler Borsasına kayıtlı United Business Media Limited (UBM) grubuna ait olan UBM Asia, 19 sektörde faaliyet göstermekte olup, şirket merkezi Hong Kong’tadır ve Asya çapında, aralarında Şanghay, Hangzhou, Guangzhou ve Pekin’deki UBM ChinaLtd.’in de bulunduğu iştirakleri bulunmaktadır. Ticari fuarlar, basılı yayınlar ve online medya olmak üzere üç ayrı kategoride 240’ın üzerinde ürüne sahiptir. Asya kıtasının lider fuar organizatörü ve yine Asya’nın en hızlı büyüyen pazarları olan Çin ve Hindistan’ın en büyük ticari organizatörü olarak, Asya kıtası genelinde konularında lider organizasyonlar düzenlemektedir. Organizasyonunu üstlendiği toplam 200 etkinlik, 24 yayın ve tüm dünyadan yılda 30 bin kalifiye katılımcıyı ve 1.000.000 ziyaretçiyi bir araya getirerek hedef iş ortaklarıyla yüz yüze görüşme imkânı sağlamaktadır. Pazar trendlerini ve sektör haberlerini takip etmeleri için sektör mensuplarına yüksek kaliteli ticari yayın sunmaktadır. Gerçekleştirdiği fuar ve yayınların yanı sıra dünya çapında müşteri ve tedarikçiler için bir dizi online ticari ağ, sektörel haberler merkezi ile kaynak bulma ve pazarlama platformu oluşturan, sektöre özel B2B portalları bulunmaktadır. Japonya’dan Türkiye’ye 21 büyük şehirde 1.100 çalışanı bulunmaktadır.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55