,
  • BIST 9575.35
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

4 ilde eğitime kar engeli

4 ilde eğitime kar engeli
Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Hakkari, Bolu, Kastamonu ve Artvin'de 17 Ocak Pazartesi günü tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Bolu, Kastamonu ve Artvin valilikleri, etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 17 Ocak günü, eğitim ve öğretim kurumlarının tüm kademelerindeki okulların tatil edildiğini duyurdu.

Bolu

Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Alınan meteorolojik bilgilere göre yoğun kar yağışı ve buzlanmanın devam edeceği değerlendirildiğinden 17 Ocak 2022 Pazartesi günü: ilimiz genelinde resmi ve özel; okul öncesi, ilk, orta, lise ve Halk Eğitim Merkezi kurumlarındaki eğitim-öğretim faaliyetlerine bir gün süre ile ara verilmesine, aynı gün engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir." denildi.

Kastamonu

Kastamonu Valiliği, kentte 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 13 ilçede eğitime yarın ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Kentte etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle; il merkezi ile birlikte Devrekani, Taşköprü, Ağlı, Hanönü, Bozkurt, Araç, Çatalzeytin, Seydiler, Pınarbaşı, Şenpazar, İnebolu, İhsangazi ve Azdavay ilçelerinde 17 Ocak Pazartesi günü eğitime 1 gün süreyle ara verildi." bilgisine yer verildi.

Küre, Cide ve Daday ilçelerinde taşımalı eğitime ara verilirken, Abana, Doğanyurt ve Tosya ilçelerinde ise yüz yüze eğitime devam edileceği belirtildi.

Artvin

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda okulların yarın tatil edildiğini duyurdu.

Vali Doruk, "İlimiz genelinde meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz merkez ve ilçelerinde eğitim-öğretime 17.01.2022 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. Bu süre zarfında engelli ve hamile kamu çalışanlarımız idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi. 

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada ise, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle Valiliğimiz kararıyla İlimiz Merkez ve ilçelerinde 17 Ocak Pazartesi eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurumlarındaki engelli ve hamile kamu personelini de idari izinli sayılacaktır." denildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55